Spannend: eerste zeilwedstrijd voor prins Christian van Denemarken (10)

Het kon niet uitblijven: prins Christian zeilt al sinds zijn zesde en heeft aan kroonprins Frederik een zeilgekke vader....

Lees ook

Het kon niet uitblijven: prins Christian zeilt al sinds zijn zesde en heeft aan kroonprins Frederik een zeilgekke vader. Dus bezochten ze hun eerste gezamenlijke wedstrijd bij Dragør, een eilandje ten oosten van Kopenhagen.

Het vader-zoon duo voer mee aan boord van de Nanoq (ijsbeer), waar Frederik wel vaker op zeilt, samen met Anders Myralf en Jesper Riise. En deed mee voor de vorm mee aan het Deense Open Dragon Sailing Championship. Prijzen werden er niet gewonnen, maar het was dan ook meer voor de lol. Christian leerde zeilen van zijn vader in een Optimistje en is duidelijk toe aan het wat grotere werk; een eerste zeilwedstrijd voor prins Christian! Ze zeilen ook weleens samen met Christians peetoom, kroonprins Haakon van Noorwegen.

Christian was een ijverige matroos

© Dana Press © Dana Press

Kroonprinses Mary (hier met de blauwe bodywarmer en camera) moedigde Frederik en Christian aan vanaf een motorboot, samen met prinses Isabella (helemaal rechts), prinses Josephine (zittend op de bank naast de nanny) en prins Vincent (staand achter de matroos). Christian stond officieel ingeschreven als bemanningslid van de Nanoq en deed zijn best. Gedurende de drie dagen dat de race duurde, stond hij vroeg op om het dek te boenen. Verder was hij vooral een schaduw van zijn vader en deed alles na wat Frederik deed.

Frederik was een trotse vader

© Danish Royals / FB © Danish Royals / FB

“Hij heeft echt meegezeild”, zegt Anders Myralf, “en had specifieke taken, waarbij hij tijdens het zeilen verantwoordelijk was voor vier touwen om de zeilen mee te bedienen. Hij heeft het supergoed gedaan, het is een jongen met pit die nooit zeurt. Zolang je hem maar te eten geeft: tussendoor hebben we af en toe even de wal aangedaan om boodschappen te doen.” En zit er een schipper in Christian? “Beslist”, zegt Anders. “Het zou heel goed kunnen dat hij ooit tegen zijn vader zeilt.” De vader in kwestie is alleen maar trots: “Hij heeft het fantastisch gedaan.”

En ook nog lintjes knippen!

© Skovshoved Havn © Skovshoved Havn

De zeilwedstrijd was niet de enige maritiem getinte activiteit van de heren. Kroonprins Frederik en prins Christian openden die middag ook nog de nieuwe Skovshoved haven, passend gestyled in matching marineblauwe blazers.

Laatste nieuws

Zie ook