Prins Claus (12) kiest nieuwe school

Het leuke aan de Oranjes is dat ze hun kinderen grotendeels hun eigen school laten kiezen. En niets geen Oranjekliekjes...

Lees ook

Het leuke aan de Oranjes is dat ze hun kinderen grotendeels hun eigen school laten kiezen. En niets geen Oranjekliekjes bij elkaar, prins Claus volgt zijn zus noch zijn nichtje.

“Het scholenaanbod in Nederland is fantastisch, ieder kind is weer een beetje anders en dat moet je respecteren,” vertelt prinses Laurentien, de moeder van prins Claus-Casimir-Clausimir-zeg-maar-Claus in een exclusief interview in de nieuwe Vorsten. Zo bezoekt dochter Eloise het Maerlant Lyceum in Den Haag, terwijl nichtje Amalia voor het Gymnasium Sorghvliet koos.

Claus kiest de mannenweg
Laurentien 50 2

Claus, graaf van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg (hier links naast zussen Eloïse en Léonore), volgt echter in de voetsporen van zijn vader Constantijn en ooms Willem-Alexander en Friso. Samen met hen vormt hij zo’n beetje het enige testosteron in een zee van zussen en nichtjes. Pas in de ruimere koninklijke familie van de Bourbon-Parma’s en de Van Vollenhovens lopen weer wat neefjes rond. Claus gaat na de zomervakantie naar het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag. Deze school voor HAVO, atheneum en gymnasium heeft als doelstelling om nieuwsgierige, (zelf)kritische, zelfstandige en maatschappelijk betrokken leerlingen te vormen. Het motto van de school is dan ook: ‘Ik denk zelf’. Cool.

Laatste nieuws

Zie ook