Koningin Rania van Jordanië viert dubbel feest

Soms zijn royals net gewone mensen. Kijk koningin Rania van Jordanië en koning Abdullah hier eens glunderen naast hun ne...

Lees ook

Soms zijn royals net gewone mensen. Kijk koningin Rania van Jordanië en koning Abdullah hier eens glunderen naast hun net afgestudeerde zoon, kroonprins Hussein (21).

Hussein studeerde Internationale Geschiedenis aan Georgetown University in Washington. ‘A very special day when your first born is graduating from university! What a wonderful journey you have taken us on, Hussein’, schreef Rania bij de foto’s. Bij de uitreiking waren Zijne en Hare Majesteit tot tranen geroerd en even hysterisch aan het fotograferen als de andere ouders, #zolekkergewoongebleven.

Jordanië 70 jaar onafhankelijk

© HM Queen Rania of Jordan / Facebook © HM Queen Rania of Jordan / Facebook

Sinds hij meerderjarig is, heeft prins Hussein al een paar keer als regent zijn vader mogen vervangen als Abdullah II in het buitenland zat. Verwacht wordt dat hij nog wel even verder zal studeren, maar ook meer officiële taken in Jordanië zal oppakken. Verder is hij gewoon een vrolijke jongeman die het nog erg kicken vindt om in de auto van zijn vader te mogen rijden en daar graag ussies van maakt.

Jordanië 70 jaar onafhankelijk

© HM Queen Rania of Jordan / Facebook © HM Queen Rania of Jordan / Facebook

Zo was hij deze week aanwezig bij de viering van het feit dat Jordanië 70 jaar een onafhankelijke staat is. Op de foto staat ook zijn zus, prinses Salma (15) en zijn broertje Hashem (11), zus Iman kon er vanwege haar studie in de Verenigde Staten niet bij zijn. Als kroonprins zal Hussein ook niet ontkomen aan het leger. Vermoedelijk zal hij net als zijn vader naar de Royal Military Academy Sandhurst gaan.

Rok met verhaal voor Rania

© HM Queen Rania of Jordan / Facebook © HM Queen Rania of Jordan / Facebook

Bij de viering van de onafhankelijkheid droeg koningin Rania een schitterende rok van Jordaanse designer Hama Hinnawi waarin traditionele motieven verwerkt waren. Ook Salma had een ontwerp van Hama aan.

Laatste nieuws

Zie ook