Déze sporten oefenen koning Willem-Alexander en koningin Máxima uit

We zien koning Willem-Alexander en koningin Máxima meestal op officiële gelegenheden. Hij strak in pak, zij hooggehakt i...

We zien koning Willem-Alexander en koningin Máxima meestal op officiële gelegenheden. Hij strak in pak, zij hooggehakt in een stijlvol mantelpakje. Maar zodra de royals een moment voor zichzelf hebben, verruilen ze de nette kleding voor sportkleding. 

Willem-Alexander en Máxima zijn namelijk dol op sporten! Het koninklijke stel is het liefst actief bezig in hun vrije tijd. De koning is altijd al sportief geweest, maar onze Argentijnse koningin houdt ook van een beetje beweging. Zo blijven ze fit én het zijn leuke activiteiten om met de drie prinsesjes te doen.

Sporten is niet alleen hun favoriete vrijetijdsbesteding, vooral koning Willem-Alexander pakt het nog iets serieuzer aan. Zo rijdt hij in 1986 onder het pseudoniem A. van Buren de Elfstedentocht en loopt hij in 1992 de marathon van New York uit.

De koning en koningin delen de passie voor sport. Samen wonen ze veel EK’s, WK’s en Olympische Spelen bij. Willem-Alexander en Máxima zullen zich nu al ontzettend verheugen op de Olympische Spelen in Rio die in augustus plaatsvindt!

Lees ook: Koningin Máxima’s mooiste foto’s

Laatste nieuws