Koningin Máxima: ‘Vrouwen mogen ambitieus zijn!’

Gisterochtend was koningin Máxima aanwezig bij 'The Innovation Summit'. Het is georganiseerd door maandblad Opzij en ond...

Gisterochtend was koningin Máxima aanwezig bij ‘The Innovation Summit’. Het is georganiseerd door maandblad Opzij en ondernemersplatform TheNextWomen en heeft als doel om zo’n duizend vrouwelijke ondernemers en starters te verzamelen om elkaar te inspireren, ideeën op te doen en contact met elkaar te leggen.

Gastsprekers waren o.a. Gillian Tans van Booking.com, Ida Tin van Clue, Joëlle Frijters van Improve Digital, Marcel Molenaar van LinkedIn en robotica-hoogleraar Vanessa Evers. Ook Máxima sprak en gaf een mooie motiverende speech.

Niet alleen vrouwen in Pakistan en Bangladesh (waar Máxima zich voor inzet), maar ook vrouwen in Nederland kunnen tijdens het ondernemerschap obstakels tegenkomen. Maar wat zijn dan die obstakels? Koningin Máxima vertelt:

‘De obstakels zijn niet overal hetzelfde, maar gelijke kansen zijn er nog niet. In Europa zijn vrouwelijke ondernemers maar half zo succesvol als mannelijke ondernemers. In Nederland nemen vrouwen ook minder risico’s dan mannen, en veel van hen werken ook parttime. Dat is goed, als het hun eigen keuze is, maar zo niet, dan moeten ze alle kansen pakken die er zijn.’

Vervolgens gaat ze verder: ‘Vrouwen zijn immers vaak beter opgeleid dan mannen. Er is geen reden om terughoudend te zijn. Het is tijd voor de volgende grote stap. Vrouwen moeten in zichzelf geloven. Vrouwen mogen best ambitieus zijn, dat is oké!‘ Goed gezegd Máxima, daar zijn wij het hélemaal mee eens!

Glimp opvangen van #Maxima #tnwopzij @opzijredactie

Een video die is geplaatst door Shownieuws (@shownieuwssbs6) op

De outfit

Máxima droeg een groene jurk van Dolce & Gabbana, een bekende, want ze droeg deze jurk ook al bij een bezoek aan Denemarken en Venezuela zo’n drie jaar geleden. Volgens Josine van ModekoninginMaxima.nl, droeg Máxima er dit keer wel nieuwe accessoires bij, zoals een nieuwe  clutch en nieuwe oorbellen (oorbellen van Ole Lynggaard, model ‘Gipsy’, prijs ca. €9.950).

Het regent! En is daar is ook Máxima niet tegen bestand ???? #maxima #regen #rain #queenmaxim #lente

Een foto die is geplaatst door AD.nl (@ad_nl) op

’s Middags gaf de koningin acte de présence bij de oratie van professor Saradindu Bhaduri in de Kloosterkerk in Den Haag. Saradindu is voor de periode 2015 – 2017 de houder van de Prins Claus Leerstoel. Máxima is beschermvrouwe van de Prins Claus Leerstoel.

Meer royalty nieuws?

Laatste nieuws