De week van Máxima: van Kopenhagen tot Rotterdam

Koningin Máxima vierde afgelopen week haar 45ste verjaardag met een spontane boottocht op de Amsterdamse grachten (zie v...

Lees ook

Koningin Máxima vierde afgelopen week haar 45ste verjaardag met een spontane boottocht op de Amsterdamse grachten (zie video ?). Natuurlijk deed ze dit met haar gezin. Dat gebeurde wel de avond vóór haar verjaardag, op de dag zelf moest Máx gewoon aan de bak.

Dinsdag: gewoon aan het werk

En dat begon dinsdag met de opening van het lustrumcongres van de pensioenfederatie. De jarige Máx wilde alleen niet dat er voor haar gezongen werd (zo zei ze tegen de zaal). En daar werd grotendeels naar geluisterd, alleen niet door het ensemble Nuevo Nocturna, dat Gracias a la vida (dank voor het leven) speelde. Maar ach, dat kon de Argentijnse wel waarderen.

Of er op Villa Eikenhorst nog wat aan de verjaardag van de koningin gedaan is, dat blijft gissen. Maar we denken dat de A’tjes hun moeder vast prachtig toegezongen hebben, met gebak!

Woensdag: Kopenhagen

Woensdag was koningin Máxima in Kopenhagen voor het Women Deliver Conference. Dit was alweer de vierde editie van deze internationale vrouwenconferentie. Zo’n 5000 mensen kwamen bijeen om te praten over zaken als vrouwenrechten, gezondheid van vrouwen, betere participatie van vrouwen in de maatschappij, een einde aan kindhuwelijken, en in het geval van Máxima: toegankelijkheid tot financiële diensten. Logisch dat de meest invloedrijke Oranje hierbij aanwezig was.

Donderdag: back to Holland

De week van Máxima: van Kopenhagen tot Rotterdam © EBF / Het Koninklijk Huis

En na Kopenhagen werd Utrecht aangedaan. Máxima bezocht het midden van Nederland vanwege de start van de landelijke activiteitenweek ‘Kansen Krijgen Kansen Pakken’. Bekijk het videoverslag hier. Echt lang kon onze koningin alleen niet blijven, want die avond stond het jaarlijkse galadiner met het Corps Diplomatique op de planning.

Vrijdag: de doop

Hare Majesteit bracht de ochtend door bij de halfjaarlijkse bestuursvergadering van de Europese Bankenfederatie in Amsterdam. Ze hield daar een toespraak ‘in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken’, aldus Het Koninklijk Huis. Daarna kon Máx direct door naar Rotterdam voor een andere koninklijke taak: het dopen van de MS Koningsdam. En ook daar liet onze Koningin weer een blijvende indruk achter (bekijk de beelden hier).

Laatste nieuws

Zie ook