Chic: prinses Marie-Chantal bij La Traviata door Valentino

Prinses zijn heeft zo zijn voordelen. Marie-Chantal van Griekenland was in Rome bij de voorpremière van de nieuwe 'La Tr...

Lees ook

Prinses zijn heeft zo zijn voordelen. Marie-Chantal van Griekenland was in Rome bij de voorpremière van de nieuwe ‘La Traviata’, aangekleed door Valentino Garavani en Giancarlo Giammetti.

Valentino werkt voor de exclusieve productie samen met het Teatro dell’Opera di Roma en ontwierp alle kostuums voor hoofdpersoon Violetta. Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli, Creative Directors van Maison Valentino, ontwierpen de kleding voor Flora en het koor. De regie is in handen van Sofia Coppola, die hiermee haar debuut als operaregisseur maakt. Valentino gunde haar de eer, omdat hij onder de indruk was van haar film ‘Marie Antoinette‘. De opera gaat vanavond in première en is te zien tot 30 juni 2016.

Marie-Chantal Loves La Traviata
Chic: prinses Marie-Chantal bij La Traviata door Valentino

De prinses was zo dolgelukkig met de uitnodigingen dat ze er uitbundig verslag van deed. En zichzelf zelfs met Romeinse daken selfie’de ? om maar van het uitje te getuigen.

Chic: prinses Marie-Chantal bij La Traviata door Valentino

Prinses: ‘Decadent en goddelijk’

Chic: prinses Marie-Chantal bij La Traviata door Valentino © HRH Marie-Chantal of Greece / Instagram

Prinses Marie-Chantal vond het alvast allemaal ‘amazing’: “Oh my goodness… zo decadent, opulent en goddelijk!” Ze was niet alleen naar het Palazzo Doria Pamphiji gekomen, maar had echtgenoot kroonprins Pavlos en hun dochter prinses Maria-Olympia meegenomen. Voor Valentino is het niet zijn eerste opera, hij ontwierp ook in 1994 als eens de kostuums voor ‘Rudolph Valentino, een opera die in Washington werd opgevoerd.

Prinses en Valentino zijn close

Chic: prinses Marie-Chantal bij La Traviata door Valentino © HRH Marie-Chantal of Greece / Instagram

Prinses Marie-Chantal heeft al jaren een zwak voor het Italiaanse label. Toen ze nog een elegante Manhattanite was, kocht ze powerpakjes van Valentino. En de enige echte Garavani Valentino, die het label oprichtte, maakt in 1995 haar bruidsjurk. Niet bekend is of de zeer ranke Maria-Olympia meer met het kostelijke buffet heeft gedaan dan ervoor poseren.

Laatste nieuws

Zie ook