Lief: de Queen krijgt computerhulp van de kleinkinderen

De Queen moet toegeven. Ze kan veel zelf, maar als het op computers aankomt, dan vraagt ze de kleinkinderen gewoon om hu...

De Queen moet toegeven. Ze kan veel zelf, maar als het op computers aankomt, dan vraagt ze de kleinkinderen gewoon om hulp.

De Queen vindt technologie echt niet eng of spannend of zo, maar ze moest wel bekennen dat ze er graag hulp bij krijgt, aldus de 90-jarige monarch tijdens haar tuinfeestje donderdag op Buckingham Palace. De Queen deed deze uitspraak bij een van haar gasten, Barbara Wilkins (82).

Hoe Barbara en de Queen op dit onderwerp kwamen?

“We hadden het over onze kleinkinderen. De Queen vroeg me of ze veel veranderd waren. Nou, dat zeker. Ik zei haar dan ook dat de jeugd tegenwoordig alleen maar digitaal is. Vroeger zat je nog wel eens aan tafel en had je een normaal gesprek, nu zitten de kinderen gewoon voor de televisie,” aldus Barbara. En daar was de Queen het mee eens. “Ze zei dan ook dat haar kleinkinderen haar hielpen op het digitale vlak, maar dat ze het verafschuwde dat ze de hele tijd op hun computer en mobiel zaten. Ze vond dan ook dat ze meer sociale vaardigheden nodig hadden. En in dat opzicht was ze net als elke andere oma.”

Selfie met de Queen?

© Jayde Taylor / Twitter © Jayde Taylor / Twitter

Nee, dat dan weer niet. De Queen vindt selfies helemaal niks. Ze vindt het zelf seen beetje “strange” en “disconcerting” (photobombing daarentegen…). In een ouder gesprek met de ambassadeur van de Verenigde Staten, Matthew Barzun, sprak de Queen dan ook haar zorgen uit over het feit dat de samenleving steeds meer (en vaker!) naar die kleine schermpjes kijkt. Ze vond dat ‘ongemanierd’. “Ze zei dat ze het oogcontact miste,” aldus Matthew tegen Tatler Magazine.

Ondanks dat de Queen haar reserveringen heeft m.b.t. technologie, nam ze wel de moeite om samen met Harry een reactie te geven op de social media ‘mic drop’ van de Obama’s (lees hier). En gebruikt de Queen sinds 2001 een mobiele telefoon, gekregen van prins Andrew. Prins Harry en William hebben de Queen toen geholpen met het versturen en lezen van berichtjes. Wat een lieverds zijn het ook.

Fun fact: de Queen heeft ook een iPod. En hoewel de Queen nog nooit in het openbaar met zowel de iPod als mobiel gespot is, wordt wel gezegd dat de Queen deze vooral gebruikt als ze buiten op het Balmoral en Sandringham Estate is. Zo hip die Queen!

Bron: Hello Magazine

Laatste nieuws