Met deze truc kom je van je telefoonverslaving af

Appen met die vriendin met een huwelijkscrisis, je mail in de gaten voor de bestelling en ook nog Facebook in de gaten h...

Lees ook

Appen met die vriendin met een huwelijkscrisis, je mail in de gaten voor de bestelling en ook nog Facebook in de gaten houden. Je brengt behoorlijk veel tijd door met je telefoon. Een avondje rustig op de bank is er niet meer bij. Zelfs op werk wordt er druk geappt en gemaild.

Vroeger konden we prima zonder, maar nu lijken we wel hulpeloos zonder telefoon. Een telefoonverslaving heb je sneller dan je denkt… Merk je dat je elke minuut op je telefoon kijkt? Ben je constant bezig met het beantwoorden van nieuwe berichten? Dan kan het een goed idee zijn om je telefoongebruik te minderen.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar er is wél een handige truc die je kunt toepassen die het afkicken van je telefoon een stuk makkelijker maakt. Het enige wat je hoeft te doen is je scherm op grijs zetten. Deze kleine verandering kan veel voor je doen!

De theorie achter deze hack is dat je de rode waarschuwingsicoontjes (dat je mails of appjes hebt) grijs zijn, waardoor ze een minder opzwepend effect hebben. Zo heb je minder drang om constant op je telefoon te kijken, want het is een stuk saaier. Probeer maar eens!

Lees ook: Zo dachten we in 1999 over mobiele telefoons

Laatste nieuws

Zie ook