Zien: Noorse koningshuis in traditionele kledij

Feest in het Noorse koninklijk huis! In 1814 kreeg het land een eigen Grondwet en dat moet gevierd worden. Voor deze spe...

Lees ook

Feest in het Noorse koninklijk huis! In 1814 kreeg het land een eigen Grondwet en dat moet gevierd worden. Voor deze speciale gelegenheid hulde de koninklijke familie zich in traditionele kledij. Heel eerlijk, het staat ze goed!

Voor ons is 17 mei een doodnormale dag, maar in Noorwegen is het feest! Gisteren werd Grunnlovsdag goed gevierd in het Scandinavische land.  De Noren herdenken dat op deze dag in 1814 in Eidsvoll overeenstemming werd bereikt over de Noorse Grondwet.

Deze feestdag wordt traditioneel gevierd met optochten waarbij kinderen traditionele klederdracht aan hebben. De optocht gaat langs het koninklijk huis waar de familie de kinderen groet vanaf het balkon. En ja, ook zij zijn gehuld in traditionele klederdracht!

Kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit en hun twee kinderen prinses Ingrid (12) en prins Sverre (10) wachtten de Noorse kinderen op. Het staat ze beeldig!

Lees ook: dit zijn Mette Marits tiara’s

Laatste nieuws

Zie ook