Hertogin Kate sport op hoge hakken

De ideale combinatie van sportief en elegant volgens hertogin Kate? Sporten op hoge hakken. As you do. Kate is een sport...

De ideale combinatie van sportief en elegant volgens hertogin Kate? Sporten op hoge hakken. As you do.

Kate is een sportief type, op de kostschool speelde ze al hockey en tennis en zat ze in het cross-country team. Allemaal op gympen, heel praktisch, zoals een normaal mens het ook zou doen. Pas sinds haar huwelijk met prins William zijn forse hakken sportswear voor haar geworden. Ook bij een potje hockey op St. Andrews School in Pangbourne, Berkshire. Een inventarisatie in aanvullend onhandig royal schoeisel voor sportief getinte werkbezoeken.

Volleybal op wedges

© Anwar Hussein / Getty Images © Anwar Hussein / Getty Images

Drie maanden na de geboorte van prins George speelde hertogin Kate alweer een potje volleybal. Op haar favoriete Stuart Weitzman Corkswoon wedges (€ 351). Ze heeft ze in het zwart, marine en beige en ze staan een beetje lomp, maar ze is er niet uit te branden, dit tot grote teleurstelling van de Queen, #comfortabel.

Cricket op wedges

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Tijdens de Royal India Tour werd er ook heel wat afgesport, want daaraan kunnen royals zich nu eenmaal geen buil vallen. Kate bleek zelfs cricket te kunnen spelen op de Wedges of Doom. En het bleef niet bij batten, ze bleek er ook op te kunnen rennen. Het was zelfs niet de eerste keer: ook in Christchurch veroverde ze al eens het cricketveld op een ? fikse hak.

Hertogin Kate sport op hoge hakken Christchurch 2014

Voetballen? ‘No problem’
Hertogin Kate sport op hoge hakken Mumbai 2016

Prinses Charlotte heeft het niet van een vreemde…

Khuru op pumps

© Splash © Splash

Voor een potje Bhutanese darts droeg Kate niet alleen hakken, maar als extra sportieve handicap ook maar een lange wikkelrok. Het potje khuru werd gespeeld op de Changlingmethang National Archery ground in Thimphu, tijdens het bezoek van William en Kate aan Bhutan. In dezelfde outfit boogschieten? No problem, ze had niet eens het fatsoen ? om een beetje te wiebelen.

Hertogin Kate sport op hoge hakken Bhutan BSR 2

Wellie Wanging in stijl

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Hoe logisch het ook zou zijn om Wellie Wanging (een rubber laars zo ver mogelijk gooien) op Wellington boots te doen, Kate deed het op pumps, voor een BAFTA-dingetje, in oktober 2015. Je bent SuperRoyal of niet, tenslotte.

Blikjes springen op eenzame hoogte

Hertogin Kate sport op hoge hakken Glasgow Games 2014

Niet voor normale stervelingen: over drie blikjes heen springen in wedges zonder je enkels te breken. Kate flikte het tijdens de Glasgow Games, ’three tins’ is een populair spelletje in Zuid-Afrika. Ook kegelen ? bleek geen enkel bezwaar, #onuitstaanbaar.

Hertogin Kate sport op hoge hakken Glasgow Games 2014 2

Strandjoggen op wedges
Hertogin Kate sport op hoge hakken Sydney 2014

Mul zand en logge hakken lijken geen ideale combinatie, maar misschien is het toch het proberen waard. Kate leek weinig moeite te hebben op Manly Beach in Sydney, in 2014.

Toverstoktraining op pumps
Hertogin Kate sport op hoge hakken Harry Potter 2013

Bonuspunten voor deze activiteit: bij een bezoek aan Warner Bros. Studios in Leavesden – waar de Harry Potter films zijn opgenomen – zwaaide Kate niet alleen William er uit met haar toverstok, ze deed het ook nog eens op hoge hakken én zwanger van prins George. We buigen diep voor haar inner fashionista en gaan nederig op zoek naar onze ballerina’s.

Laatste nieuws