Als je haar maar goed zit: 3 royals en hun kapsel

Shampoo-reclame? Nee, de kroonprinses van Denemarken heeft een 'Mary, je haar danst'-momentje. En ze is de enige niet di...

Lees ook

Shampoo-reclame? Nee, de kroonprinses van Denemarken heeft een ‘Mary, je haar danst’-momentje. En ze is de enige niet die graag haar alternatieve kroon in de strijd gooit.

De etiquette schrijft voor dat een burgermeisje dat een prins aan de haak slaat altijd in alle toonaarden ontkent dat het haar om de titel te doen was. Prinses zijn is altijd ‘ingewikkelder dan je denkt’ en er worden nobele dingen gezegd over landsbelang, dienen, helpen en mensen verbinden. In werkelijkheid vinden ze het stiekem natuurlijk allemaal best te gek.

‘Si, ik ben fabulous!’

© Sean Gallup / Getty Images © Sean Gallup / Getty Images

Sterker nog, er zijn dames (*kuch-koningin Letizia-kuch*) die best elke dag een tiara zouden willen dragen. Dat druist tegen het protocol in, maar gelukkig is er nog het alternatief: lang, beeldig haar. Gedrenkt in koninklijke conditioner, professioneel geföhnd door de kamenier, geen gespleten haarpunt te bekennen dankzij de royal hair stylist. Ideaal om te flippen, mee te spelen, voor de ‘I’m just feeling too fabulous’ momentjes.

‘God, I love my hair!’

© Stylecaster © Stylecaster

Hertogin Kate kreeg de wind van voren toen ze op Remembrance Day, zeg maar de Engelse Dodenherdenking, afwezig met haar krullen stond te spelen en plaats van stemmig voor zich uit te kijken. Niemand werkt zo glorieus met haar dansende lokken als La Cambridge, geniet even mee:

‘Let’s do a royal flip’

© Stylecaster © Stylecaster

‘I’m having such a good hair day!’

© Stylecaster © Stylecaster

‘Damn, my hair looks good’

© Stylecaster © Stylecaster

En in Nederland?

Prinsessenhaar Maxima 2
Tijdens haar prinsessentraining kreeg Máxima te horen dat ze ‘zo Hollands als een tulp moest worden’. Helaas heeft ze qua haar ook de nationale doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg-houding omarmd, inclusief laat-maar-waaien-haar. Wat toch raar is, gezien het feit dat ze als royal fashionista niet te verslaan is.

Niet zwierig, maar pierig

Prinsessenhaar Maxima 1
Soms pakt koningin Máxima uit met wat extensions, maar vijftien jaar ervaring met een stevige noordwester over een polderlandschap heeft haar een grote fan gemaakt van knotten en hoeden. En áls ze het eens los laat hangen heeft het toch niet die bouncy en zwierige allure van Kate en Mary. Het ziet er eerder uit alsof ze net op de fiets boodschappen heeft gedaan. Geslaagd voor haar tulpexamen, gezakt voor de fabulous flip. Gelukkig heeft ze aan kroonprinses Mette-Marit een BFF die desgewenst ongevraagd de boel een beetje ? gladstrijkt.

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook