900 paarden voor de Queen

De Queen zal weten dat ze onlangs 90 is geworden, Engeland blíjft het vieren, nu weer met een show waarin meer dan 900 p...

De Queen zal weten dat ze onlangs 90 is geworden, Engeland blíjft het vieren, nu weer met een show waarin meer dan 900 paarden voor haar opdraafden.

De Queen arriveerde in de Schotse staatskoets en werd ontvangen door haar zoon, kroonprins Charles en zijn vrouw, hertogin Camilla. Ook aanwezig waren prins William en hertogin Kate, prins Harry, prins Anne met haar gezin en prins Edward met Sophie, Louise en James. De Yorkies werden vertegenwoordigd door prinses Beatrice en prinses Eugenie. Ook frontrow: de koning van Bahrain, paardenliefhebber én leverancier, naast koningin Elizabeth die aardig in haar knollentuin leek, met zoveel van haar lievelingsdieren.

Meeslepend paardentheater
Queen paardenshow 90ste 6

“Haar leven omspant 10 decennia en historische mijlpalen zoals een wereldoorlog, twee kroningen, de eerste mens op de maan, een nieuw millennium, twee keer de Olympische Spelen in Londen en 287 bush tucker trails,” aldus presentator Dec. Hierna werden al die events met paarden geïllustreerd: 900 stuks (een witte pony stal de show), met daarnaast nog vele honden, vee en een regimentsgeit. Zowel prins Edward en Lady Louise (hierboven) reden in de paardenparade mee, als prinses Anne, de dochter van de Queen (hieronder).
Queen paardenshow 90ste 7

Philip maakte veel grapjes
Queen paardenshow 90ste 3

Tijdens de festiviteiten werd er een kanon afgeschoten die de hele koninklijke loge deed opschrikken. Alleen de Queen bleef stoïcijns, want dat is nu eenmaal haar vak. Kate en haar schoonopa Philip maakten vervolgens de hele avond grapjes met elkaar. Daar kon Hare Majesteit weer wél om grinniken.

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Prinsen in Windsor-uniform

Queen paardenshow 90ste 4

William en Harry droegen het Windsor-uniform, de dresscode voor mannelijke leden van de koninklijke familie als ze in Windsor Castle zijn (en die eruit ziet alsof ze in een bioscoop werken). Kate droeg een jurk van Dolce & Gabbana (€4.750) met daarop een rood jasje van Zara (€59,95) (zie hieronder). De man naast haar is prins Donatus, landgraaf Hesse, zijn vrouw staat tussen William en Harry in. Donatus is een achter-achter-achter-kleinzoon van koningin Victoria, via haar Duitse man prins Albert.

Queen paardenshow 90ste 5

Laatste nieuws