Lachen: koningin Margrethe de Kleurrijke

Als er één royal is die altijd wel een beetje leven in de brouwerij weet te brengen, is het koningin Margrethe van Denem...

Als er één royal is die altijd wel een beetje leven in de brouwerij weet te brengen, is het koningin Margrethe van Denemarken wel: creatief, excentriek, immer vrolijk en volledig zichzelf, #love!

De Deense koningin heeft onnavolgbaar gevoel voor drama en rukt als de gelegenheid erom vraagt uit in de mooiste baljaponnen die rechtstreek uit een luxe kostuumdrama lijken te komen. Ze heeft echter ook een quirky kant die meer richting hipster-op-speed gaat. En trekt dus lachend een lullige regenponcho aan, op staatsbezoek in Vietnam. Kortom, nooit saai en altijd volledig overtuigd van haar eigen beeldigheid – het is een vrouw naar ons hart. Geniet mee van haar meest krankzinnige opvallende outfits.

De jas van tafelzeil
Margarethe stijl 1 Regenjas van tafelkleed

Deze regenjas is gemaakt uit een tafelzeiltje. Koningin Margrethe, koosnaam Daisy, vond hem meteen enig ‘want het regent best vaak bij ons en regen is al somber genoeg.’ Het regent ook best vaak in Nederland, we tippen hierbij koningin Máxima. Het hoeft niet per se Kitch Kitchen te zijn, iets knalroze met stippen staat u vast ook fantastisch.

Beige is taboe
Margarethe stijl 11

Margrethe studeerde aan Cambridge en aan de Sorbonne, is een fervent lezer en schildert, schrijft, borduurt en knutselt dat het een lieve lust is. Het is een van de weinige royals aan wie beige echt volstrekt niet besteed is. Ze denkt niet beige, ze is niet beige en ze wantrouwt beige zelfs. Al te brave types (*kuch-prinsesmarie-kuch*) noemt ze minzaam ‘een beetje beige’, wat in haar geval echt geen compliment is. Dus voor een bezoek aan China trekt ze beslist iets bonts aan, in diplomatiek Chinees rood, uiteraard.

Meer = meer volgens Daisy

© EuropesRoyals © EuropesRoyals

Aan de manier waarop Margrethe zich kleedt voor belangrijke royal events, zie je hoe ze het theater van haar ambt doorgrond (en hoe ontzettend veel lol ze in verkleedpartijtjes heeft). Ze speelt met elementen van oude schilderijen en japonnen van voorouders en ze is ongenaakbaar in haar keuzes. Al is een keu al 150 jaar uit de mode, als ze een keu wilt dragen, dan komt er een keu. Haar pofmouwen zijn vaak zo groot dat ze lekker ruim kan zitten. En ze zal nooit slechts één discrete gouden klaproos in heur haar dragen, het moeten er meteen zeven zijn. Gotta love this woman.

Ze houdt van rijke stoffen…

© Danish Monarchy © Danish Monarchy

… bonte folklore…
Margarethe stijl 9

…en antieke chic

© Danish Monarchy © Danish Monarchy

Margrethe II straalde ook vroeger al

Margarethe stijl 10

Dol op vrolijke dessins…
Margarethe stijl 8

…en verkleedpartijtjes

Margarethe stijl 15

Onverbeterlijk dom bontje
Margarethe stijl 7

Weinig feestelijke misser

© Gamma Rapho / Getty Images © Gamma Rapho / Getty Images

Spectaculair was de japon die Margrethe voor haar 60ste verjaardag droeg en haar op een fladderende raaf liet lijken. De kleur was zeldzaam stemmig voor haar doen, ze heeft hem sindsdien nooit meer gedragen. Grappig is dat Margrethe privé vaak juist heel degelijk gekleed gaat, in hoge jeans en overhemdjurken met een enorm Burda-gehalte en witte schoenen in de categorie praktisch.

Laatste nieuws