Koning bezoekt Nederlandse troepen in Jordanië

Koning Willem-Alexander heeft de Nederlandse troepen in Jordanië bezocht. "Ik ben trots op onze Nederlandse militairen b...

Koning Willem-Alexander heeft de Nederlandse troepen in Jordanië bezocht. “Ik ben trots op onze Nederlandse militairen bij de Air Task Force Middle East”, liet Zijne Majesteit via Facebook weten.

Bij de Air Task Force Middle East zijn ongeveer 200 Nederlandse militairen actief in de strijd tegen ISIS als onderdeel van de brede internationale coalitie. De koning kreeg onder andere uitleg over de hoofdtaak van het F-16 detachement: het bestrijden van ISIS in Irak en Oost-Syrië door het leveren van luchtsteun aan grondtroepen en door het bombarderen van ISIS-doelen.

Bezoek aan collega Abdullah

© Ministerie van Defensie © Ministerie van Defensie

Willem Alexander werd vergezeld door de Commandant der Strijdkrachten, generaal T.A. Middendorp. Tijdens het bezoek vond ook een ontmoeting plaats met de koning van Jordanië, Abdullah II Bin Al-Hussein.

Bijpraten in Snow City

© Ministerie van Defensie © Ministerie van Defensie

De koning sloot zijn bezoek af in het legerkamp Snow City, het woon-, werk-, en leefgebied van de Nederlandse en Belgische militairen. Hij kreeg een uitgebreide rondleiding langs de werkplekken en sprak met de militairen over hoe zij hun werk doen en over hun ervaringen.

Functioneel werkbezoek

Wax op missie 3
Het bezoek werd afgesloten met een ontmoeting met alle aanwezige militairen. “Ik ben trots op onze Nederlandse militairen bij de Air Task Force Middle East”, aldus Willem-Alexander. “Ze doen belangrijk werk onder moeilijke omstandigheden.”

Laatste nieuws