De allergekste cadeaus die Queen Elizabeth ooit heeft gekregen

Een royalty zijn heeft zo zijn voordelen. Je draagt de mooiste mantelpakjes, alles wordt tot in de puntjes voor je gereg...

Een royalty zijn heeft zo zijn voordelen. Je draagt de mooiste mantelpakjes, alles wordt tot in de puntjes voor je geregeld én je mag heel wat pakjes uitpakken. Queen Elizabeth mocht vorige maand 90 kaarsjes uitblazen en werd overspoeld met cadeaus van over de hele wereld. Daar zaten leuke, maar ook héél gekke presentjes tussen. 

Queen Elizabeth is door de jaren heen flink in de watten gelegd. De Britse koningin heeft veel cadeautjes in ontvangst mogen nemen. Dit zijn de gekste cadeaus die ze ooit heeft gekregen:

Paardensperma
Je zou het niet zeggen, maar paardensperma kan behoorlijk kostbaar zijn. Queen Elizabeth kreeg paardensperma met een waarde van ruim €6.000. Wie weet is de koningin er wel blij mee, aangezien ze zo van paarden houdt…

Twee luiaards
Of de koningin net zo dol is op luiaards als paarden weten we niet, maar we hopen van wel. Queen Elizabeth heeft namelijk twee luiaards gekregen voor haar verjaardag gekregen. Ze heeft de twee dieren aan de London Zoo gedoneerd.

Een zakje zout
‘Keep it simple’ moet de minister van de Britse Eilanden gedacht hebben. Hij schonk Queen Elizabeth een zakje zout. Helaas is het cadeautje kwijtgeraakt door een werknemer van het paleis.

Cowboylaarzen
We zien Queen Elizabeth niet zo snel rondlopen met cowboylaarzen, maar toch kreeg ze dit schoeisel cadeau tijdens een tripje in de Verenigde Staten. Of zou ze er thuis stiekem mee rondlopen?

Een bakje modder
Een bakje modder is verre van bijzonder, maar het heeft wél een betekenis als het modder is van het slagveld van de Eerste Wereldoorlog.

Brandenburger Tor van marsepein
Toen Queen Elizabeth op bezoek was in Duitsland, kreeg ze een marsepeinen Brandenburger Tor. Het is maar de vraag of ze het helemaal op heeft gekregen…

Een boek over Arabieren
De vertegenwoordiger van Bahrein gaf de koningin het boek Arab Horse – a historical record of the Al-Khalifa’s Arab Horse Strains’. Klinkt als een goed koffietafelboek.

Ook leuk om te lezen: Queen Elizabeth kan dit fashion-item niet uitstaan

Laatste nieuws