Knappe royals in rode jurken

Een béétje prinses kent haar taak. In een zee van grijze pakken is een vrolijke noot nodig. Dus wat doe je dat als Konin...

Lees ook

Een béétje prinses kent haar taak. In een zee van grijze pakken is een vrolijke noot nodig. Dus wat doe je dat als Koninklijke Hoogheid? Je trekt een rode jurk aan.

Het is altijd een beetje balanceren als prinses. Ruk je te flamboyant uit, dan wordt er gefronst omdat je te veel van aandacht zou houden. Kleed je je te ingetogen, dan wordt er weer gezeurd over gebrek aan glamour. In geval van twijfel gaat er dan ook niets boven een geklede rode jurk. Representatief, koninklijk en geef toe, het levert nét even een leuker plaatje op. Hier nog kroonprinses Letizia van Spanje stal de show tijdens een bezoek aan Bogota in 2009, in een kleedje waarbij de rode loper verbleekte. Doet ze goed en ook de collegaatjes hebben er patent op!

Diplomatieke whammy!

© DPA © DPA

Koningin Máxima wist wat haar te wachten stond bij het ‘China in the Netherlands’ event van de universiteit van Leiden. Niet alleen mannen in pakken, maar ook nog heel veel toga’s. Het bezoek diende als voorbereiding op het staatsbezoek, zodat het rood ook nog eens een diplomatieke knipoog was: double whammy!

Mathilde’s Shanghai Surprise

Middelpunt Mathilde
Koningin Mathilde van België weet ook hoe het werkt. Bij een bezoek aan Shanghai stond haar een zee van mannen en vrouwen in zakelijke pakken te wachten. Dus hoe zorgen royals dan toch voor een stralend fotomomentje? Juist, je maakt gebruik van je privilège du rouge (wat we overigens allemaal hebben). Puntje voor de Zuiderburen.

Rood haar, rode jurk


Prinses Lalla Salma wist wat haar te doen stond om het Huis van de Toekomst in Rabat wat extra publiciteit te bezorgen. In haar rol als voorzitter van de Lalla Salma Foundation droeg de vrouw van de koning van Marokko beeldig rood. Beeldschoon gematcht in de juiste nuance bij haar haar. Pláátje.

Knappe koppen, move over

Middelpunt rode jurk Victoria
De uitreiking van de Nobelprijzen is één van de Zweedse societyhoogtepunten van het jaar. Maar het is wetenschap, hè? Dus veel stemming donkergrijs, donkerblauw en donkergroen, naast een overdosis zwart. Heel sneu voor de winnaars, maar foto’s van kroonprinses Victoria van Zweden in een schitterende rode baljapon waren de enigen die de kranten haalden, #redhotroyal.

Alarmfase rood voor Mary

middelpunt rode jurk Mary
Omdat zelfs een vergadering voor je eigen royal fonds best een beetje saai kan zijn, nam prinses Mary van Denemarken geen enkel risico voor het fotomomentje. Zedige jurk, geweldige kleur en dat ze zo extra opvalt, vindt Mary helemáál niet erg.

Silvia pakt haar momentje

Middelpunt rode jurk Silvia royals
Eerlijk is eerlijk: voor de 70ste verjaardag van koning Gustav van Zweden hadden nog twee royals het rode risico genomen, prinses Margareta van Roemenië in iets gepatroneerds en prinses Benedickte van Denemarken in koraal. Maar uiteraard won koningin Silvia deze Red Royal Battle, alleen al omdat ze a) vooraan mocht staan en b) een broche met de jarige ophad die absoluut niet kleurde, #hetmoetwelliefdezijn.

Laatste nieuws

Zie ook