De zadelpijn van gravin Sophie of Wessex

Heel chic: zadelpijn voor het goede doel. Gravin Sophie of Wessex heeft het er graag voor over en vertelt hier zelf waar...

Lees ook

Heel chic: zadelpijn voor het goede doel. Gravin Sophie of Wessex heeft het er graag voor over en vertelt hier zelf waarom ze – heel koninklijk – van paleis naar paleis gaat wielrennen.

“In september zal ik 716 km fietsen, van het Holyrood Paleis in Edinburgh naar Buckingham Palace,” zegt Sophie, de vrouw van prins Edward en de favoriete schoondochter van de Queen. “Ik doe dit om het Duke of Edinburgh’s Award Diamond Anniversary Appeal te steunen. Dit fonds heeft soms moeite om de aandacht te krijgen die het verdient. Ik hoop dat ik door deze fietstocht niet alleen de fondsenwerving kan helpen, maar ook anderen kan interesseren om iets te doen, hoe klein ook, om jonge mensen in heel Groot-Brittannië te helpen.”

‘Geen seconde geaarzeld’

© British Monarchy © British Monarchy

“Een paar maanden geleden ben ik gevraag om deze uitdaging aan te gaan om deze ongelofelijke mijlpaal te vieren,” aldus Sophie. “Het geld dat ik – en vele anderen – hopen op deze manier binnen te halen zal duizenden jonge mensen de kansen geven die de Duke of Edinburgh Award te bieden heeft. Ik ben er persoonlijk getuige van geweest dat de kansen jonge levens echt kunnen veranderen, dus ik heb geen seconde geaarzeld om mijn steentje bij te dragen.”

‘Fietsen moest het worden!’

© British Monarchy © British Monarchy

“Dus wat kon ik doen?” zegt Sophie. “Het moest iets zijn dat buiten mijn comfort zone lag en dat uitdagend genoeg was om echt persoonlijk mijn best voor te moeten doen. Fietsen is iets wat ik normaal gesproken alleen doe met mijn kinderen en dan nooit langer dan een uurtje. Het is iets wat ik altijd een van de zwaardere vormen van lichaamsbeweging heb gevonden, zowel fysiek als mentaal. Dus fietsen moest het worden!”

‘Het ergste: schoenen met noppen’

© British Monarchy © British Monarchy

“Ik train momenteel hard en probeer de kleding te doorgronden en de benodigde conditie te krijgen,” zegt de gravin. “En te wennen aan het zadel (!), de pijnlijke schouders, polsen en het pijnlijke achterwerk, de doodenge wegen, de heuvels en het ergste van alles: de schoen met noppen. Ja, ik ben al een paar keer gevallen, maar de blauwe plekken verdwijnen al en het gaat iedere keer een stukje beter. Het is hard werken, maar ik ben vastbesloten het af te maken.”

© British Monarchy © British Monarchy

Laatste nieuws

Zie ook