Prins Harry mist zijn moeder nog dagelijks en wil monument ter nagedachtenis

In 2017 is het alweer 20 jaar geleden dat prinses Diana verongelukt is. Er gaat geen dag voorbij dat prins Harry zijn mo...

In 2017 is het alweer 20 jaar geleden dat prinses Diana verongelukt is. Er gaat geen dag voorbij dat prins Harry zijn moeder niet mist. De prins wil dan ook dat er een monument ‘voor de eeuwigheid’ komt ter nagedachtenis aan zijn moeder, prinses Diana.

In een tv-interview met ITV praat de prins (31) openhartig over het missen van zijn moeder. “Er moet iets komen dat in steen is gebeiteld of iets dat wordt gebouwd. We denken nog elke dag aan haar.” De prins zou het gepast vinden als er een blijvende herinnering zou komen op de twintigste herdenkingsdag van haar overlijden.

Diana en Charles met William en hun pasgeboren eerste reserve, 30 jaar geleden © British Monarchy © British Monarchy

Prinses Diana kwam door een auto-ongeluk in augustus 1997 om het leven. Haar zoons William en Harry waren toen 15 3n 12 jaar jong. Er is al een monument voor Diana, in het Londense Hyde Park. Dat is de Diana Memorial Fountain, maar in de ogen van Harry is dat niet een monument zoals hij het ingedachte had.

Er is overigens ook een droomtuin in de maak voor prinses Diana, ter nagedachtenis.

Bron: Show.nl

Laatste nieuws