Is Stéphanie van Luxemburg de slechtst geklede prinses ooit?

Kan iemand Stéphanie van Luxemburg aan een stylist helpen? Ze lijkt te streven naar de titel van Slechtst Geklede Prinse...

Lees ook

Kan iemand Stéphanie van Luxemburg aan een stylist helpen? Ze lijkt te streven naar de titel van Slechtst Geklede Prinses Ooit…

Hoe kan iemand een leuk figuur en kleedgeld waar de meeste mensen alleen van kunnen dromen hebben en er dan toch zo frumpy uitzien? Stéphanie begon aan haar bestaan als kroonprinses in crispy couture die haar cool maakte: rechte lijnen, frisse kleuren, statement stukken. Recentelijk is ze echter afgezakt tot slordig coupeusewerk, kleuren die het net niet zijn en een snit om van te gaan snikken.

Geel met beige, altijd lastig

Stephanie slechtgekleed 8

Het bezoek dat Stéphanie samen met haar man, kroonprins Guillaume, aan China bracht, was een nieuw dieptepunt in stijl. De prinses droeg een gele jurk, met daarop een beige jasje. Zelfs haar schoonmoeder Maria Teresa – die toch een lastige maat heeft – ziet er vele malen chiquer en leuker uit dan Stéphanie.

Voor dit jasje is geen excuus

© Thomas Lohnes / Getty Images © Thomas Lohnes / Getty Images

Het probleem met prinses Stéphanie is dat ze van zichzelf een beetje saai ingetogen is. Degelijke gravin, nooit dolle dingen gedaan, te intellectueel om opgewonden te raken van fashion. En niemand die van haar verwacht dat ze haar persoonlijkheid geweld aandoet door zich uit te dossen als een paradijsvogel. Maar voor slecht zittende jasjes die trekken in de oksels is echt geen excuus.

Kunstkant staat niemand cute…

© Thomas Lohnes / Getty Images © Thomas Lohnes / Getty Images

Bekend is dat schoonmoeder Maria Teresa en schoonzus Claire haar aanmoedigen een personal shopper in de arm te nemen. Maar Stéphanie, die naar eigen zeggen erg heeft moeten wennen aan haar nieuwe leven als prinses, is echter vastbesloten zichzelf te stylen. En inmiddels is wel duidelijk wat haar smaak is: veel kunstkant, massieve jurken en een uitstraling die ongeveer even introvert is als zijzelf. En jurken die haar – shock & horror – onbedoeld dikker maken.

Beetje meer glamour, graag

© NewMyRoyals © NewMyRoyals

Als kroonprinses je functie is, kun je weten dat je veel en vaak gefotografeerd zult worden, zeker tijdens werkbezoeken. En dan is het wel zo slim om daar een beetje werk van te maken, voor volk en vaderland. Want als zelfs koningsgezinde Luxemburgers beginnen te morren dat ze wel wat meer glamour voor hun belastinggeld willen, weet je dat je een probleem hebt.

PS: het is geen valse bescheidenheid, privé ? is Stephanie al even frumpy…

Stephanie slechtgekleed 7

Laatste nieuws

Zie ook