Lief: Royals vieren Moederdag

Links en rechts vliegen ons de schattige plaatjes om de oren, want Royal Mama's vieren ook Moederdag. Een bloemlezing ge...

Links en rechts vliegen ons de schattige plaatjes om de oren, want Royal Mama’s vieren ook Moederdag. Een bloemlezing gezinsgeluk-met-een-kroontje.

Te beginnen met Mette-Marit die terugviel op een kiekje uit 2013, toen ook Marius (19, midden), haar zoon uit een eerdere relatie, nog thuis woonde. Prinses Ingrid-Alexandra (12) zit op schoot bij kroonprins Haakon, Mette-Marit heeft zoon Sverre (10) op schoot. “Mijn kinderen zijn het liefste en het belangrijkste in mijn leven,” zegt de prinses. “En ze zijn de toekomst, dus we moeten ze koesteren, altijd en overal.”

Rania en Salma

© Queen Rania of Jordan / Facebook © Queen Rania of Jordan / Facebook

“Een speciale ochtend met mijn jongste dochter Salma,” aldus koningin Rania die haar ‘kuiken’ (16) omschrijft als ‘een heerlijk kind’ en ‘onze zonnestraal’. Sinds de oudste twee, kroonprins Hussein (21) en prinses Iman (19) het huis uit zijn waardeert Rania naar eigen zeggen degenen die nog thuiswonen des te meer. Salma is overigens niet de jongste in het gezin, dat is Hashem (11).

Madeleine en Nicolas

© Princess Madeleine of Sweden / Facebook © Princess Madeleine of Sweden / Facebook

“Fijne Moederdag van Nicolas en mij. Laten we vandaag én elke dag de moeders en moederfiguren die kinderen beschermen eren,” aldus prinses Madeleine van Zweden, die deze foto vandaag online zette. Wat Nicolas betreft: hij is inmiddels bijna 1 jaar en de Royal Bernadotte-genen beginnen nu toch wel heel zichtbaar te worden!

Mary en haar kwartet

© Euro Woman © Euro Woman

Niet specifiek voor Moederdag, maar ook weer niet helemaal toevallig liet kroonprinses Mary van Denemarken zich voor Euro Woman fotograferen bij haar thuis, waar foto’s van haar kinderen prominent blijken te figureren in het decor. De foto’s zijn vermoedelijk door haarzelf genomen, Mary is een enthousiast amateurfotograaf.

Tatiana en Marie Blanche

© Tatiana Blatnik / Instagram © Tatiana Blatnik / Instagram

De vader van prinses Tatiana stierf toen ze nog maar zes was, haar moeder Marie Blanche voedde haar in haar eentje op, waardoor ze een extra bijzondere band hebben. Tatiana is een prinses sinds ze in 2010 trouwde met prins Nikolaos van Griekenland.

Bonne Fête des Mères

© HM Mathilde / Instagram © HM Mathilde / Instagram

Koningin Mathilde van België wenst iedereen een tweetalig Bonne Fête des Mères en Moederdag.

Claire en Amalia

© Princess Claire of Luxembourg © Princess Claire of Luxembourg

Prinses Claire van Luxemburg en prinses Amalia, op een Moederdagkiekje van een jaar of wat terug, in de eigen Franse boomgaard.

Stéphanie en Camille

© Camille Gottlieb © Camille Gottlieb

Vintage Moederdagkiekje: prinses Stephanie van Monaco en haar jongste dochter Camille. Aaah.

Laatste nieuws