Hier wil je heen: celebs tippen de Spaanse eilanden

Hulp nodig bij het kiezen van je vakantie? Hier zoeken de A-listers van Holly- en Hillywood in ieder geval graag de zon...

Hulp nodig bij het kiezen van je vakantie? Hier zoeken de A-listers van Holly- en Hillywood in ieder geval graag de zon op. Op deze plekken is het zien en gezien worden. Op het strand of in één van de clubs. Ervaar hoe het is om vakantie te vieren als een ster. Dat kan nu heel gemakkelijk via Sunweb Excellent.

De vorige keer zochten we het Midden Oosten op. Maar celebs die van de zon genieten, vind je ook dichter bij huis. Zo vind je GTST-sterren als Jord Knotter in Sevilla, Joep Sertons op Mallorca, Gabi Blaaser in Madrid, Babette van Veen in Catalonië en Dilan Yurdakul in Barcelona. So far Hillywood. Maar waar in Spanje zitten de A-listers uit Hollywood? Beau Monde zocht het uit!

1. De Spaanse Balearen: Mooi Mallorca

Wil je heen: celebs tippen de Canarische Eilanden © Lalo Yasky/WireImage

Met meer dan 300 zondagen per jaar is Mallorca zeker een aanrader om de zomer door te brengen. Een prachtig landschap, hippe restaurants en chique winkelstraatjes. Het is zien en gezien worden op dit grootste eiland van de Spaanse Balearen. Wie je hier kunt spotten? Naast Joep Sertons zijn Brad Pitt, Michael Douglas & Catherine Zeta Jones (foto hierboven), Paris Hilton, koning Juan Carlos en Claudia Schiffer veel geziene A-listers. Dus kijk niet raar op als je hen in de buurt van de haven tegen het gebruinde lijf loopt.

Wil je slapen

  • Hotel Iberostar Grand Portals Nous, een prachtig boetiekhotel met een unieke ligging aan de baai. Lekkere ruime kamers, trendy gedecoreerd en erg comfortabel. Detoxen en ontspannen kan in de spa. Meer info: Sunweb.nl

Wil je eten

  • Mood Beach en Restaurant in Costa D’en Blanes, Calvia. Mood is een van de meest populaire beach clubs. En alleen al vanwege het uitzicht en de aankleding is dit de moeite waard. En je kan er natuurlijk ook heerlijk eten. Vraag maar aan Rita Ora. Meer info.
  • Restaurant La Cuchara is ’the place to be’ volgens Claudia Schiffer. En Michael Douglas is het hier helemaal mee eens. Tip van Michael: de ‘Chopin’. Meer info.
  • Sa Cranca. Denk je aan Spanje, dan denk je aan paella. En ook Mallorca heeft een heerlijk paella-restaurant. Rod Steward komt hier graag! Waar je die kunt vinden? Bij Santa Catalina. Meer info.

Wil je doen

  • Jennifer Aniston zweert bij het strand Es Trenc. Ze geniet van de serene rust en uiteraard het prachtige witte strand. Meer info.
  • En als je zin hebt om wat Spaanse cultuur te proeven, rijd dan zeker even door Valldemossa, een van de meest authentieke steden in Mallorca. Als je goed oplet, zie je Michael Douglas hier misschien wel bij zijn huis met zwembad zitten.

2. Canarische eilanden: Luxe Lanzarote

Penelope Cruz © Getty Images

Lanzarote ligt het meest noordelijk van de Canarische Eilanden. En één van de celebrity’s die helemaal verliefd op dit eiland is, is Penelope Cruz. Ook Formule 1 coureur Jenson Button en Britse premier David Cameron komen hier graag.

Wil je slapen

  • Hotel Princesa Yaiza Suite Hotel Resort is de ultieme plek voor een onbezorgde uitrustvakantie. Het excellent hotel ligt op een paar meter afstand van een paradijselijke strand, waar je heerlijk kunt luieren in de zon. Zwem tussen palmbomen of kom tot rust in de prijswinnende Thalasso & Spa. Meer info: Sunweb.nl

Wil je eten

  • El Golfo in Costa Azul is dé plek voor heerlijk gegrilde inktvis. En de lokale specialiteit, papas arrugadas, past daar prima bij. Aanrader hier is ook zeker het kaneeldessert: mousse de gofia. Meer info.
  • La Galeria Teguise, het oudste restaurant van Lanzarote. Dit authentieke restaurantje ligt op Plaza Constitución en staat bekend om zijn konijnenstoofpotje. Meer info.

Wil je doen

  • Parque Nacional de Timanfaya: in dit park is de vulkanische oorsprong van Lanzarote goed zichtbaar. De vuurbergen (Montañas del Fuego) zorgen voor een bijna surrealistisch landschap. Meer info.
  • Papagayo Beach. Hier liggen de mooiste stranden van Lanzarote. Schrik niet als je op echt afgelegen gedeeltes wat nudisten tegen komt!

3. Canarische eilanden: Te gek Tenerife

Steel de romantische look van Shakira © Getty Images

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. En ook hier geldt: veel zon, veel A-listers. Hier komen Mariah Carey en Shakira graag bij van hun muzikale jaar. De natuur, het eten, de stranden, perfect om jezelf weer op te laden voor een volgende ‘world tour’.

Wil je slapen

  • Het Gran Hotel Bahía del Duque heeft werkelijk alles in huis waar je bij een super de luxe excellent resort aan denkt. Geen wonder dat Shakira, Mariah Carey en prinses Stéphanie hier graag vertoeven. Het hotel is gebouwd in koloniale stijl en geverfd in bonte kleuren. Meer info: Sunweb.nl
  • Hotel Botánico & Oriental Spa Garden. Elegant, exclusief en tijdloos. Het hotel ligt in een groene omgeving met uitzicht op de Atlantische Oceaan en de vulkaan El Teide. Bill Clinton en Michael Jackson zijn je voorgegaan! Meer info: Sunweb.nl

Wil je eten

  • El Calderito de la Abuela is één van de gastronomische hoogtepunten van het eiland. De tapas worden alleen met lokale producten gemaakt en de ingrediënten komen vaak nog uit eigen tuin ook, lokaler kan niet! Uitzicht en eten om je vingers bij af te likken! Lekker: de gegrilde makreel. Meer info.
  • In het luxe Abama Golf & Spa Resort ligt Kabuki Abama. Chef Ricardo Sanz heeft hier een van de beste Japanse restaurants in Spanje van gemaakt. Niet voor niets heeft Kabuki Abama een Michelin ster. Wil je hier eten? Vergeet dan niet je avondkleding in te pakken. Vin Diesel en Bill Clinton zou je hier strak in pak kunnen spotten. Meer (w)eten.
  • Restaurant Lucas Maes. Belgische chef Lucas Maes is opgegroeid op Tenerife. Lucas geeft een eigen interpretatie aan de Canarische keuken en daar heeft hij de naam ‘beste buitenlandse chef’ aan over gehouden. Het eten is heerlijk, onze tip: de ravioli van Coquilles-Saint-Jacques en kreeft! Meer info.

Wil je doen

  • Als je even klaar met het zonnen bent, ga dan eens naar Santa Cruz, een typisch Spaanse stad met smalle straatjes, vrolijk gekleurde huizen en Spaanse restaurants. Leuk voor een dagje winkelen.
  • El Teide, de slapende vulkaan, is de belangrijkste highlight van Tenerife. Wist je dat dit ook meteen de hoogste berg van Spanje is (3.718 meter)? Je kunt met een kabelbaan naar de top en genieten van het uitzicht. Het oog wil ook wat!

Voordelen Sunweb Excellent:

  • Sunweb Excellent staat garant voor excellente service en omvat verschillende hotels die tot de absolute top behoren, van exclusieve hideaways en designhotels tot strandresorts met een absolute wow-factor.
  • Het eten is van hoog culinair niveau.
  • Ligging op een A-locatie, zoals direct aan zee of pal aan de golfbaan.
  • Doorgaans is er in de hotels een mooi wellness center aanwezig en zijn er ook extra services, zoals een pool/beach service.
  • De Excellent hotels zijn niet ingericht op kinderen.
  • Voel je als een echte Hollywood-ster en maak gebruik van de deur-tot-deur service. Met een luxe taxi word je van en naar de luchthaven gebracht, ook op bestemming.

Hier wil je heen: celebs tippen de Spaanse eilanden

Vier vakantie als een echte celebrity op een van deze bestemmingen. Kijk voor meer info op Sunweb Excellent

Laatste nieuws