Zó pas jij je make-up routine aan voor de zomer

Een nieuw seizoen vraagt om veranderingen in je make-up routine. Vooral als het lekker weer is, kun je wat dingen weglat...

Lees ook

Een nieuw seizoen vraagt om veranderingen in je make-up routine. Vooral als het lekker weer is, kun je wat dingen weglaten en is het raadzaam wat andere dingen toe te voegen. Onze tips:

  • Het is héél belangrijk om je gezicht elke dag te beschermen met zonnebrand. De zon is schadelijk voor je huid en daarom heeft het bescherming nodig. Smeer je gezicht dus elke dag in met een hoge factor en je huid zal je dankbaar zijn (plus het scheelt je later wat rimpels).
  • Verruil je foundation voor een BB-cream. Als de zon schijnt is het niet nodig om een dekkende foundation te dragen, ga voor een BB-cream. Die egaliseert je huid, maar dan met een lichtere dekking.
  • Als je dan tóch foundation wilt dragen, als er bijvoorbeeld een feestje op de planning staan, zorg er dan voor dat je een primer gebruikt. De primer zorgt ervoor dat je foundation beter blijft zitten en met warme temperaturen niet van je huid ‘af smelt’.
  • Bronzer mag weer! Op je witte winterhuid is bronzer té opvallend, maar in de zomer kan het juist zorgen voor een mooie glow op je gezicht. Breng bronzer voorzichtig aan op de plekken waar je gezicht het zonlicht vangt, zoals je jukbeenderen en hoge delen van je voorhoofd.
  • Een flawless huid is eigenlijk al voldoende voor een mooie make-up look, houdt het daarom simpel met oogschaduw en eyeliner. Een rustig kleurtje op de ogen met een beetje mascara is genoeg.
  • Als je vol in de zon gaat zitten, vergeet dan vooral niet je lippen te beschermen met een factor. Er zijn speciale lippenbalsems daarvoor.

Een extra tip: gebruik na het aanbrengen van je make-up een finishing spray. Die zorgt ervoor dat alle make-up de hele dag op z’n plek blijft zitten én laat de huid stralen.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook