Prinses Estelle steelt de show op feestje koning Carl Gustaf

Kinderen én kleinkinderen zijn uitgerukt voor het feestje ter ere van de 70ste verjaardag van koning Carl Gustaf van Zwe...

Lees ook

Kinderen én kleinkinderen zijn uitgerukt voor het feestje ter ere van de 70ste verjaardag van koning Carl Gustaf van Zweden, waar prinses Estelle uiteraard de show weer stal.

Prinsje Oscar was er ook bij en lag lief te slapen in de armen van zijn moeder, kroonprinses Victoria. Pas bevallen prinses Sofia was er eveneens, maar wilde haar zoontje prins Alexander waarschijnlijk behoeden tegen het zeer frisse weer: die bleef buiten beeld. Ook prinses Leonore en prins Nicolas van prinses Madeleine en Chris O’Neill waren niet te zien.

Estelle poseert voor papa

Prinses Estelle steelt de show op feestje koning Carl Gustaf
Estelle toonde zich al reuze bedreven in balkon wuiven en handjes geven. Daarnaast was ze erg getapt bij de koninklijke gasten, die een royal ster herkennen als ze er een zien. Ze poseerde met prinses Mary van Denemarken voor haar vader, prins Daniel. Hieronder kiekt Mary haar man Frederik, wat in onze ogen een open sollicitatie naar een peetouderschap van prinsje Oscar is.

Gustaf 70 p

Estelle heeft onderonsje met Sofia

Prinses Estelle steelt de show op feestje koning Carl Gustaf

Koning Juan Carlos van Spanje kreeg netjes een hand en Estelle had even een één op één met koningin Sofia van Spanje.

 

‘Gezellig, jij ook hier?’

Gustaf 70 a
De Noorse koninklijke eredivisie heeft op het laatste moment afgezegd, omdat ze het niet gepast vonden feest te vieren na het ernstige helikopterongeluk voor de Noorse kust, van afgelopen week. Prinses Märtha Louise nam met haar man Ari Behn de honneurs waar. Van de Nederlandse koninklijke familie is prinses Beatrix aanwezig die hier hartelijk luchtkust met koningin Margrethe van Denemarken. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn met prinses Alexia op vakantie naar Amerika (zie video hierboven).

Koning Filip en prinses Takamodo
Gustaf 70 n

Uit België zijn koning Filip en koningin Mathilde erbij en het Spaanse koningshuis is present met koning Juan Carlos en koningin Sofia. Liechtenstein is aanwezig met erfprins Alois en echtgenote Sophie en Monaco met prins Albert II. Uit Japan is prinses Takamodo overgekomen.

Estelle pakt haar momentjes

Prinses Estelle steelt de show op feestje koning Carl Gustaf
De festiviteiten begonnen met een Te Deum in de kapel van het paleis. Het is de derde dankdienst in twee maanden tijd, met dank aan de komst van twee kleinkinderen. Na de kerkelijke plechtigheid was er een militaire hulde bij het paleis en konden kinderen de jarige koning traditiegetrouw bloemen overhandigen. Estelle pakte ook even een momentje met oom Carl Philip.

Prins Oscar is lekker grumpy!

Gustaf 70 q

Vanwege de bijzondere verjaardag volgden daarop echter ook een zanghulde en ‘balkonscène’ aan de andere kant van het paleis, waar duizenden Zweden de kans kregen de koning en zijn familie toe te zingen. Op het balkon verscheen kroonprinses Victoria met prins Oscar in haar arm. Het was de eerste keer dat de baby live aan het publiek werd getoond en de jongeman leek het geen onverdeeld genoegen te vinden.

De koning speechte zich schor

Prinses Estelle steelt de show op feestje koning Carl Gustaf
Het feestvarken zelf droeg zijn militaire uniform van de luchtmacht en was zichtbaar ontroerd toen in het stadhuis een koor All You Need Is Love van de Beatles voor hem zong, en alle gasten meezongen. Aaah!

UPDATE – Aankomst banket

Noorwegen stuurde Märtha Louise

Gustaf 70 f

Monaco en Denemarken
Gustaf 70 g

Prinses Beatrix zoent wat af
Gustaf 70 h

Carl-Philip, Victoria en Daniel
Gustaf 70 i

Prinses Madeleine en Chris
Gustaf 70 k

Feestvarken met de buurvrouw
Gustaf 70 j

Royal groepsfoto!

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Laatste nieuws

Zie ook