5 jeans tips voor vrouwen met curves

Als er één kledingstuk vervelend is om te kopen, dan is het wel jeans. Waarom? Omdat het vaak mission impossible is om e...

Als er één kledingstuk vervelend is om te kopen, dan is het wel jeans. Waarom? Omdat het vaak mission impossible is om een exemplaar te vinden dat mooi aansluit bij je figuur. Maar maak je geen zorgen, want wij zetten voor vrouwen met curves dé jeans tips op een rij.

1. Stretch

Heb je brede heupen en een smalle taille? Dan hebben jeans de neiging om open te staan aan de achterkant. Enorm vervelend, maar gelukkig kun je er iets aan doen. Zorg ervoor dat je altijd jeans met veel stretch koopt, omdat dit beter bij het lichaam aansluit.

2. Flared jeans

Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar de stof van jeans, maar ook naar het model. Skinny jeans mogen dan al jaren in de mode zijn, maar dat betekent niet dat je alleen maar het skinny model hoeft te dragen. Bij een vrouw met vormen staat een flared jeans erg mooi omdat de wijde pijpen van de broek je slanker én vrouwelijk laten lijken.

3. Donkere wash

Als je onzeker bent over je benen of als je simpelweg vindt dat dit niet het mooiste deel van je lichaam is kun je één ding doen: kies voor een donkere wash. Hoe lichter de broek, hoe voller je benen lijken. Hoe donkerder de broek, hoe slanker het je maakt. Kies het liefst voor een egale wassing zonder lichte strepen die de verkeerde delen kunnen benadrukken. Better safe than sorry.

4. High waisted

Eén van de beste jeans tips is om een hoger model te kopen, ongeacht je figuur en lengte. High waisted jeans zorgen voor een gestroomlijnd lichaam. Eventuele love handles verdwijnen zo in je broek waardoor je kleding over het algemeen een stuk mooier zit.

5. Koop de goede maat

Het klinkt logisch om de goede maat te kopen, maar er zijn genoeg vrouwen die met een te kleine of juist een te grote broek lopen. Zonde, want het oogt net iets minder mooi. Een stretchbroek kun je prima iets kleiner kopen, maar het is niet de bedoeling dat het in je huid snijdt. Aan de andere kant lubbert een te grote broek snel en dat is ook weer zonde van je geld. Ga dus altijd op zoek naar de goede maat, ook als je in de ene winkel maat 38 hebt en bij Zara misschien 42.

Lees ook:

Laatste nieuws