Royal look-a-likes (DNA-test niet nodig)

Er zijn royal look-a-likes waarbij er beslist geen DNA-test nodig is om te weten dat ze bij elkaar horen, omdat ze sprek...

Lees ook

Er zijn royal look-a-likes waarbij er beslist geen DNA-test nodig is om te weten dat ze bij elkaar horen, omdat ze sprekend op elkaar lijken.

Neem koning Willem-Alexander en kroonprinses Amalia, beide gezegend met de Oranjekonen van zijn moeder en haar oma, prinses Beatrix. En die erfde ze weer van haar overoma, koningin Emma. Ook qua bouw heeft ze veel van haar vader weg: nu kun je eigenlijk al zien dat ze waarschijnlijk ook vrij lang zal worden.

Máxima & Alexia

Zo moeder zo dochter Maxima en Alexia
Amalia mag dan erg op haar vader lijken, prinses Alexia (rechts) is sprekend haar moeder Máxima toen die zou oud was als zij nu (links). Zelfde type haar, zelfde uitstraling en naar verluidt ook euh… hetzelfde temperament (haar oudere zus is eerder koppig dan driftig, dat zou weer meer een Oranjetrekje zijn).

Victoria & Beatrice

© People © People

Prinses Beatrice van York lijkt erg op haar vader, prins Andrew. Maar nog veel meer op haar over-over-over-overoma koningin Victoria. Het leverde haar een rolletje op in ‘The Young Victoria’, als hofdame van deze legendarische koningin.

De Queen Mum & Eugenie

© People © People

Prinses Eugenie van York is het evenbeeld van haar overgrootmoeder, de Queen Mum. Zelfde mond, zelfde oogopslag, zelfde gezichtsvorm.

 Estelle & Victoria

© noje.se.msn.com © noje.se.msn.com

Zelfde bruine ogen, zelfde belangstellende blik. En kroonprinses Victoria van Zweden trekt dochter Estelle ook nog vaak haar eigen kleding van vroeger aan – over koninklijke continuïteit gesproken.

Sonja & Ingrid

© Danish Royal Family Tumbler © Danish Royal Family Tumbler

Hoewel prinses Ingrid van Noorwegen veel weg heeft van haar moeder Mette-Marit, lijkt ze nog meer op haar oma, koningin Sonja. Op deze ? babyfoto (aaah!) zie je de gelijkenis tussen oma en kleindochter nóg beter.

© noje.se.msn.com © noje.se.msn.com

Caroline, Charlotte en Pauline

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Binnen de dames Grimaldi hebben prinses Caroline (blauwe jurk en hoed) en haar dochter Charlotte (tweede van rechts) de meeste genen van oma Gracia geërfd. Grappig is dat Pauline (midden), de dochter van Caroline’s zus prinses Stephanie (rechts), veel meer lijkt op tante Caroline dan op haar eigen moeder. En dat Caroline’s jongste dochter Alexandra (links) geen spat op de Grimaldi’s lijkt: die heeft veel meer weg van haar vader, Ernst-August van Hannover.

William & Edward I

© People © People

Prins William lijkt een beetje om zijn oom, prins Edward. Maar nog veel meer op 14de eeuwse koning Edward I. Die op zijn leeftijd overigens wel nog aanzienlijk meer haar had dan William nu: ergens in de bloedlijn zijn de inhammen er op jonge leeftijd ingeslopen.

Mary & Elizabeth

© royallymad tumblr © royallymad tumblr

De krullen, de mond en de oogopslag: koningin Elizabeth erfde het allemaal van haar oma, koningin Mary. Die zag niet alleen haar zoon George VI gekroond worden, maar ook haar kleindochter de troon bestijgen, voor ze in 1953 stierf.

Mary & Harry

Zo moeder zo dochter Harry

Alle geruchten dat prins Harry een kind zou zijn van prinses Diana en James Hewlitt ten spijt, ook zijn over-overoma had blauwe ogen en rood haar. Gezien zijn gelijkenis met koningin Mary is hij toch echt een volbloed Windsor (maar dan met beter haar).

Elisabeth & Filip

© Belgische Monarchie © Belgische Monarchie

Koning Filip van België heeft liefst twee kinderen die sprekend op hem lijken. Kroonprinses Elisabeth heeft alle vertrouwde Saksen-Coburg en Gotha trekjes, net als haar broer Emmanuel (links).

Laatste nieuws

Zie ook