De gebroken nachten van prins Carl Philip

Vader worden hakt erin, zo bleek bij de Te Deum dankdienst voor prins Alexander van Zweden, die zijn vader prins Carl Ph...

Vader worden hakt erin, zo bleek bij de Te Deum dankdienst voor prins Alexander van Zweden, die zijn vader prins Carl Philip door de eerste gebroken nachten tersluiks geeuwend uitzat.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia waren aanwezig, net als prinses Sofia’s ouders, oma en zussen. Daarnaast schoven kroonprinses Victoria en prins Daniel in de kerkbanken aan, maar prinses Estelle schitterde door afwezigheid. Ook prinses Madeleine en haar man Chris waren er niet: de eerste zit vermoedelijk nog in New York in verband met een World Childhood Foundation meeting en Chris moest werken in Londen.

Carl Philip heeft zin in een dutje

Te Deum Alexander 2016 3
De jonge vader zag eruit alsof hij wel een dutje kon gebruiken, maar hield het manhaftig vol, naar verluidt met dank aan sloten zwarte koffie en nog een restje adrenaline van de afgelopen week. De dienst werd geleid door hofkapelaan Johan Dalman. Het Te Deum (‘Heer, wij prijzen u’ in het Latijn) is een oude kerkceremonie die ook wordt gehouden bij andere belangrijke ceremoniële gelegenheden in de Zweedse koninklijke familie, zoals verjaardagen en jubilea.

Silvia kwam er speciaal voor terug

Te Deum Alexander 2016 2
Koningin Silvia, die met Madeleine in New York was voor de World Childhood Foundation, was speciaal eerder teruggekomen voor het Te Deum. Tijdens de dienst klonk er mooie koorzang, onder ander ‘Die dag’ van Frederik Sixten dat voor het eerste werd gezongen in 2015, toen Carl Phiip en Sofia in ondertrouw gingen.

Prinses Victoria: blij voor haar broer

Te Deum Alexander 2016 4
Kroonprinses Victoria, nog op bevallingsverlof in verband met de komst van haar zoontje prins Oscar, was zichtbaar blij voor haar broer, met wie ze heel close is. Ze is inmiddels al weer een beetje aan het werk en was onder andere bij de kabinetsvergadering waarbij de naam van haar nieuwe neefje bekend werd gemaakt. Eerstvolgende feestelijke Zweedse agendapunt: de 70ste verjaardag van koning Carl Gustaf, op 30 april.

Laatste nieuws