Een brief (ode!) van Jennifer Lawrence aan Adele

Wist je dat Adele op dit moment de rijkste Britse zangeres is? Ze heeft veel geld verdiend met haar nieuwe album 25. Maa...

Lees ook

Wist je dat Adele op dit moment de rijkste Britse zangeres is? Ze heeft veel geld verdiend met haar nieuwe album 25. Maar Adele heeft dan ook veel fans, ook onder de celebs. Kijk maar naar Jennifer Lawrence. J-Law is zelfs zo’n grote fan, dat ze een brief (oftewel ode) aan Adele heeft geschreven. 

In de brief lees je onder andere waar Adele en Jen elkaar hebben ontmoet en sinds wanneer Jennifer fan is. De brief is trouwens met een humoristische ondertoon geschreven. Lees maar:

‘Ik heb Adele voor het eerst bij de Oscars in 2013 ontmoet. Ik herinner me dat ik stiekem backstage ging kijken om haar ‘Skyfall’ te horen zingen. Dat ging niet makkelijk hoor. Probeer maar eens in een Oscarwaardige baljurk langs al die touwen, kabels te huppelen zonder opgemerkt te worden! Maar ik wilde haar zien. Ik ben al een fan van Adele sinds ‘Chasing Pavements’. En toen ‘21’ uitkwam, nou, mijn leven en dat van biljoenen anderen – om niet al te dramatisch te klinken – veranderde. Er waren ineens woorden voor die onbeschrijflijke pijn, frustratie, verdriet die gepaard gaan met een break-up. Ik voelde me begrepen, sterker. En dat was niet alles. Het was voor het eerst dat ik weer voor een spiegel stond met een kam als microfoon. De laatste keer dat ik dat deed, zong ik iets van ‘Destiny’s Child’.

En dan denk je alles gehad te hebben. Komt er zoiets als ‘25’. Opgroeien. Veranderen. Verknocht raken aan anderen. Zo jong en dan al zo’n succesvolle carrière, zo groot en toch met beide benen op de grond blijven. Zoals Adele het zelf zegt: ‘Ik wou dat ik een beetje meer kon leven. Dat ik naar de hemel kan kijken, en niet alleen naar de vloer.’ En dat is het. Hoe Adele zichzelf verwoordt, en dat op ons overbrengt, dat maakt van haar een ster. Een mega ster, bijna een planeet. Met een soort van eigen zwaartekracht waar iedereen naar toe getrokken wordt.

Adele is naast haar roem, vrij gesloten, dus haar privacy wil ik ook niet schenden. We zien allemaal haar succes. Haar talent, haar schoonheid. Maar wat we niet zien, is dat Adele een geweldige moeder is. En een geweldige partner en vriendin. Ze maakt Halloween kostuums voor haar kleine. Wat kan ik zeggen. Adele is een cadeautje aan ons allen, een internationale schat, ze is lief, grappig, intelligent en mooi. En ja, ik ben fan.’

Hoe tof is het als J-Law of sowieso iemand zo’n brief voor je schrijft? Happy Sunday!

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook