Nieuwe foto’s van jarige Isabella van Denemarken (9)

In al het feestgedruis rond de jarige Queen zouden we bijna vergeten dat er vandaag nóg een royal verjaardag is: prinses...

Lees ook

In al het feestgedruis rond de jarige Queen zouden we bijna vergeten dat er vandaag nóg een royal verjaardag is: prinses Isabella van Denemarken is 9 geworden.

Isabella is het tweede kind van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken. Ter ere van de verjaardag van Isabella heeft het hof nieuwe foto’s vrijgegeven. De foto’s zijn thuis gemaakt door Isabella’s moeder, die net als hertogin Kate liever zelf haar kinderen fotografeert dan ze bloot te stellen aan een batterij fotografen

Gelukkig is haar rok bling…

© HRH Mary of Denmark © HRH Mary of Denmark

Isabella, die sprekend op haar vader lijkt, droeg voor de fotosessie een feestelijke rok en het gouden armbandje dat ze voor haar vijfde verjaardag kreeg. Dat is een traditie bij Deense prinsesjes die in 1915 begon en door alle latere generaties is voortgezet. Met andere sieraden is de prinses nog niet gespot.

Isabella is de Deense eerste reserve

© Luca Teuchmann / Getty Images © Luca Teuchmann / Getty Images

Prinses Isabella is vierde in de lijn van troonopvolging. Haar oudere broer Christian is de aanstaande kroonprins, daarnaast heeft ze nog een jongere broer en zus, de turbotweeling Vincent en Josephine. Er is heel wat taart gegeten deze week, want Isabella’s oma, koningin Margrethe II, vierde ook haar verjaardag. Isabella en Josephine delen hier een giechel tijdens een schier eindeloos wuifmomentje op oma’s balkon.

Van harte, Isabella!

© HRH Mary of Denmark © HRH Mary of Denmark

Laatste nieuws

Zie ook