Kies ’s avonds één van deze drie drankjes als je goed wilt slapen

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Als je een nacht niet lekker slaapt, kun je daar de hele dag last van h...

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Als je een nacht niet lekker slaapt, kun je daar de hele dag last van hebben. Probeer één van deze 3 drankjes ’s avonds en je zult beter slapen.

1. Drink kruidenthee

Veel mensen denken dat je vooral groene thee moet drinken voor het slapengaan, maar kruidenthee werkt beter voor een goede nachtrust. Witte en groene thee zijn heel gezond, maar er zit alsnog cafeïne in en dat werkt niet slaapbevorderend. Kamille- of pepermuntthee werkt rustgevend en zal zorgen voor een betere nachtrust.

2. Drink kersensap

Kersensap is misschien geen voor de hand liggende keuze, maar het bevat melatonine en dat stofje zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Drink je vooral jus d’orange als sapje, probeer daar mee te minderen. Teveel sinaasappelsap zorgt ervoor dat je teveel suikers binnenkrijgt. En daar krijgt je lichaam juist energie van.

3. Drink warme melk

Als je denkt dat een glaasje sterke drank je in dromenland brengt, dan heb je het mis. Het kan juist het tegenovergestelde doen en ervoor zorgen dat je heel onrustig slaapt. Een glas warme melk is beter voor je. Het zorgt ervoor dat je lichaam kalmeert en tot rust komt.

slapen

Meer health news?

Laatste nieuws