Lief: eerste glimp van het nieuwe Zweedse prinsje

Prinses Sofia en prins Carl Philip zijn inmiddels thuis met het nieuwe Zweedse prinsje, waarvan een glimp op te vangen w...

Lees ook

Prinses Sofia en prins Carl Philip zijn inmiddels thuis met het nieuwe Zweedse prinsje, waarvan een glimp op te vangen was in zijn stoeltje.

Sofia beviel gisteren van het jongetje, waarvan de naam vermoedelijk morgenmiddag bekend wordt gemaakt, nadat de koning die – geheel volgens traditie – heeft voorgelegd aan zijn kabinet. Dan wordt ook duidelijk welk hertogdom de baby krijgt. De dankdienst Te Deum is even uitgesteld: die zou eigenlijk ook donderdag plaatshebben, maar is verplaatst naar vrijdag.

Naar huis met Baby Bernadotte

© Kungehuset.se © Kungehuset.se

Over de bevalling is inmiddels ook wat meer bekend. Volgens de gynaecologe ging het heel snel, wat vrij bijzonder is voor een eerste kind. Carl Philip was er de hele tijd bij en heeft, zoals het een moderne vader betaamt, de navelstreng doorgeknipt. En was als gevoelsmens niet te stoer om te melden dat hij van ontroering een traantje had weggepinkt (all together now: aaah!). Verder zei de prins nog dat zijn zoon “over een gezond stel longen beschikt” en dat ze van te voren niet wilden weten of het een jongetje of een meisje was: “We wilden dat het een verrassing zou zijn.”

Blij met de nieuwe aanwinst
Sofia en prinsje 2

De koninklijke familie liet vandaag op alle denkbare manieren weten heel gelukkig te zijn met het nieuwe Bernadotje en dankbaar te zijn dan alles goed is gegaan.

Laatste nieuws

Zie ook