De koning doet het goed, Máxima beter…

Uit een enquête van DVJ Insights in opdracht van RTL Nieuws Nederland blijkt dat Nederland blij is met Willem-Alexander...

Uit een enquête van DVJ Insights in opdracht van RTL Nieuws Nederland blijkt dat Nederland blij is met Willem-Alexander als koning. Hij krijgt maar liefst een 7,8. Maar koningin Máxima is meer geliefd.

Van de 505 deelnemers vindt 81% dat Willem-Alexander het goed doet als koning. Daarnaast is de koning goed zichtbaar. Ook deze week weer. Zo was hij samen met koningin Máxima maandagavond voor het Koningsdagconcert in theater De Spiegel in Zwolle. In de video hierboven is de aankomst van de koninklijke familie gefilmd.

Daarnaast vinden de deelnemers dat de koning gegroeid is in zijn rol. Maar hij mag wel wat van zijn salaris in gaan leveren, aldus 64% van de deelnemers. En het onderhoud van de koninklijke privéjacht ‘De Groene Draeck‘, daar is bijna 90% het over eens: dat moet het koningshuis zelf doen.

De koning het dus gewoon goed, alleen Máx net wat beter. Als het om het sympathiekste lid van het koningshuis gaat, dan krijgt Máxima maar liefst 47% van de stemmen. Máx is geliefd! En ook buiten Europa. Daar zijn wij het helemaal mee eens natuurlijk.

Bron: RTL nieuws

Laatste nieuws