6x groente en fruit dat je helpt afvallen

Met de zomer in zicht, wil menig vrouw het liefst nog een kilootje kwijt, voordat ze in bikini op het strand gaat parade...

Lees ook

Met de zomer in zicht, wil menig vrouw het liefst nog een kilootje kwijt, voordat ze in bikini op het strand gaat paraderen. Dit kun je dan het beste eten: 6x groente en fruit dat je helpt afvallen.

1. Frambozen

Een framboos zit boordevol stofjes die ervoor zorgen dat je stofwisseling sneller gaat werken. Of ze nu vers of bevroren zijn, ze zijn namelijk een grote bron van vezels. En vezels zijn essentiële voedingsstoffen die je spijsvertering verbeteren. Ook handig: frambozenthee werkt ook goed.

2. Blauwe bessen

Zo blijkt uit onderzoek van Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse wetenschappers dat de blauwe bes helpt bij het afvallen en het verouderingsproces vertraagt. De blauwe bes beschermt je lichaam namelijk tegen ‘oxidatieve stress’ en reduceert lichaamsvet. Win-win. Tip: het is ook heel lekker om blauwe bessen ’s ochtends in je yoghurt te doen, of maak een smoothie.

3. Watermeloen

Watermeloen bestaat voor 92 procent uit water. Als je dit eet op een warme dag, zorgt het ervoor dat je niet uitdroogt. Neem dus als toetje deze zomer vooral een stuk watermeloen. Het is lekker, verfrissend en bevat weinig calorieën. Count us in.

4. Ananas

Ananas bevat een stofje dat de spijsvertering ondersteunt. En als je vaak last hebt van een opgeblazen gevoel, helpt deze vrucht daartegen. Goed om te weten, toch?

5. Mango

Mango helpt je bloedsuikerspiegel op peil te krijgen. Als dat op niveau is, is je lichaam beter in staat om hormonen te controleren en vet te verbranden. Tip: doe wat mango in je maaltijdsalade, dat kan verrassend lekker zijn.

6. Komkommer

Komkommers bestaan voor 95 procent uit water en hebben ook de eigenschap dat ze een opgeblazen gevoel verhelpen. Vind je komkommer alleen niet heel lekker om te eten? Probeer het eens op een cracker met kipfilet. Of strooi er een beetje Aromat over. Lekker en healthy!

Meer healthy nieuws?

Laatste nieuws

Zie ook