Dít zijn de meest iconische outfits van Queen Elizabeth

Koningin Elizabeth is een icoon binnen de internationale koningshuizen. Haar kleding heeft voor haar een speciale beteke...

Koningin Elizabeth is een icoon binnen de internationale koningshuizen. Haar kleding heeft voor haar een speciale betekenis; en die kan soms zelfs een krachtigere boodschap overbrengen dan woorden.

De meest iconische outfits van the Queen zijn te zien in een tentoonstelling op drie verschillende plekken in Engeland: Palace of Holyroodhouse in Edinburgh, Buckingham Palace en Windsor Castle.

Je kunt outfits verwachten die koningin Elizabeth vroeger thuis droeg, toen ze nog als country woman door het leven ging. Maar ook jurken die ze in haar jongere jaren als prinses droeg en matchten bij de jurken van haar zus. Ook uit haar periode als koningin zijn veel mooie jurken te zien. Bijvoorbeeld de exemplaren die ze droeg naar staatsbezoeken.

Norman Hartnell was een belangrijke designer van jurken voor de koningin. De mooiste jurk die hij ontwierp droeg koningin Elizabeth op haar trouwdag in 1947. Bekijk hieronder de schets van Hartnell en de daadwerkelijke jurk.

Queen Elizabeth © Getty Images

Queen Elizabeth © Getty Images

De jurk werd tot het laatste moment geheim gehouden. In de werkkamer van Norman werden dikke gordijnen opgehangen en in de naaisalon werd de jurk bewaakt. Een ander prachtexemplaar dat Hartwell maakte, droeg de koningin tijdens een bezoek aan Ottowa in Canada. Het is een zijden avondjurk met koninklijk blauw en wit, versierd met diamanten. Een heel tijdloos model.

Queen ElizabethAC © Getty Images

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de meest iconische outfits van koningin Elizabeth. Heb je binnenkort een tripje naar Engeland op de planning staan? Bekijk dan vooral de hele Royal Collection.

Meer royalty nieuws?

Laatste nieuws