Het Drakenprinsje heeft een naam en hij heet…

Het heeft even geduurd, want het Drakenprinsje is al op 5 februari geboren. Maar nu heeft de jongeman dan toch eindelijk...

Lees ook

Het heeft even geduurd, want het Drakenprinsje is al op 5 februari geboren. Maar nu heeft de jongeman dan toch eindelijk een naam en het is een béétje een tongbreker.

Het prinsje heet Jigme Namgyel Wangchuck, met zijn titel erbij wordt dat The Gyalsey, Jigme Namgyel Wangchuck. Jigme betekent ‘onbevreesd’ en Namgyel ‘overwinnaar’. Het jongetje is het eerste kind van de 36-jarige Drakenkoning en zijn 25-jarige vrouw Jetsun Pema. De naam van het kroonprinsje werd bekendgemaakt op Zhabdrung Kuchoe, een nationale feestdag waarmee Bhutan zijn eerste heerser eert. Zoals je ziet ? is hij al aardig gegroeid. Het prinsje ligt hier bij zijn opa, de vorige koning Jigme Singye.

© HM koning Jigme Khesar / Facebook © HM koning Jigme Khesar / Facebook

De Cambridge’jes hadden de primeur

© HM koning Jigme Khesar / Facebook © HM koning Jigme Khesar / Facebook

Koning Jigme Khesar en koningin Jetsun Pema kregen afgelopen week bezoek uit het Verenigd Koninkrijk. Prins William en zijn echtgenote hertogin Kate waren twee dagen in het koninkrijk in de Himalaya tijdens hun officiële bezoek aan India en Bhutan. Volgens een woordvoerder van de Cambridge’jes klikte het leuk tussen de stellen, dat aan hun jonge ouderperikelen als gebroken nachten een onmiddellijk een gezamenlijk gespreksonderwerp had. William en Kate waren zo’n beetje de eersten buiten de naaste familie die de naam van het prinsje te horen kregen.

Geschenk van koningin Jetsun

Drakenprinsje ketting Kate van Jetsun

Kate kreeg een mooie ketting van koningin Jetsun als souvenir en droeg die meteen bij het vertrek uit Bhutan, bij een witte Alexander McQueen met een enorm hoog broderiegehalte. De hanger heeft de vorm van een van de belangrijkste symbolen in het boeddhisme en staat voor de vereniging van wijsheid en grote compassie.

Laatste nieuws

Zie ook