Kate, William en de Taj Mahal als afsluiting van de Royal India Tour

Op de laatste dag van de Royal India Tour maakten prins William en hertogin Kate nog een tussenstop bij de Taj Mahal, wa...

Lees ook

Op de laatste dag van de Royal India Tour maakten prins William en hertogin Kate nog een tussenstop bij de Taj Mahal, want dat fotomomentje lieten ze zich niet ontglippen.

Doel van een kiekje bij het liefdesmonument in Agra was ‘nieuwe, happy herinneringen’ te maken. Dit om de iconische foto van Williams moeder, prinses Diana, te doen vergeten. Die liet zich in februari 1992 moederziel alleen bij het gebouw fotografen, waarmee ze een aardig visuele indruk van de staat haar huwelijk met Charles gaf. Een paar maanden later gingen ze uit elkaar.

Kunnen ze deze iconische foto overtreffen?

© Getty Images © Getty Images

Er is uitgebreid geoefend

Royal India Tour Taj Mahal W en K 2016 3

Het bankje is er nog en heet sinds 1992 ‘Lady Di’s Chair’. Voor William en Kate was het wel even puzzelen: zitten à la Diana of toch maar staan om een heel ander beeld te scheppen? Uit betrouwbare bron weten we dat er vooraf geoefend is, voor het beste plaatje, op een bankje in de tuin van Anmer Hall, met op de achtergrond een schuur. Dat vinden wij dat weer heel grappig.

Dit is ‘m geworden!

Royal India Tour Taj Mahal W en K 2016 5

Kate droeg Naeem Khan

Royal India Tour Taj Mahal W en K 2016 2

Het was er overigens 43°C, dus kudos voor Kate, dat ze er niet geheel verlept bijzat. Ze droeg een jurk van Naeem Khan, waarvan met een beetje fantasie de motieven van de Taj Mahal in terug te vinden zijn. De oorbellen zijn uit Bhutan, waar ze net vandaan kwamen: volmaakte afscheidscombinatie van dit buitenlandse bezoek.

Liever hiken dan speeches

Royal India Tour boogschieten 2
Wat zijn we verder wijzer geworden van de Royal India Tour? Dat Kate geweldig staat met maxidresses en dat al die jaren hakken niets hebben gedaan voor haar voeten. Dat ze haar weerzin voor loodveters in de zoom van haar rokken opzij moet zetten. En dat ze op haar best is als er iets sportiefs op het programma staat, zoals de klim naar het Tijgernest (volledig opgemaakt!) en het boogschieten in Bhutan. Waarbij ze zichtbaar weinig vertrouwen in haar echtgenoot had: it must be love.

De tour was een succes

Alles bij elkaar was de tour vanuit het standpunt van de Windsors een succes. Veel positieve publiciteit en mooie plaatjes. En in tegenstelling tot de soms pijnlijke foto’s van Charles en Diana in 1992, zijn Kate en William echt dol op elkaar. Misschien dat route langs zoveel bezienswaardigheden leidde dat het een béétje een veredelde vakantie leek (en dat terwijl de Cambridge’jes toch al kampen met iets tikje gemakzuchtig imago), maar soit – daar ontkom je als royals in dit geval niet aan.

En nu weer naar George en Charlotte

William en Kate William en Kate © Getty Images

All things considered hebben ze een goede indruk achtergelaten en kunnen ze tevreden terugvliegen naar Engeland, om daar George en Charlotte weer in hun armen te sluiten. Hoe mooi India en Bhutan ook waren, bij elke stop kwam op een of andere manier wel even ter sprake dat ze hun kinderen misten (#lief!).

Laatste nieuws

Zie ook