6 dingen die je wilt weten over Lady Gabriella Windsor

Ze is blond, statig en een tikje snobby. En geheel in stijl met haar moeder chiquer dan alle Windsors bij elkaar, al hee...

Lees ook

Ze is blond, statig en een tikje snobby. En geheel in stijl met haar moeder chiquer dan alle Windsors bij elkaar, al heeft ze ook zo haar wilde momenten. Maak kennis met Lady Gabriella Windsor.

Gabriella (35) is de enige dochter van prins en prinses Michael van Kent en het zusje van Lord Louche. Over haar upperclass jeugd kan ze smakelijke verhalen. “Freddie was echt vreselijk toen we klein waren,” zegt ze. “Hij sneed ooit bijna mijn oor af, maar gelukkig was hij nog maar halverwege de oorlel toen de nanny binnenrende.” Het kán zijn dat ze zijn cricketbat had gemold. Wat heeft de 49ste in de lijn van de Britse troonopvolging nog eens meer op haar geweten?

1 Ze werd van kostschool gestuurd

© Tim Graham / Getty Images © Tim Graham / Getty Images

Gabriella, hier met Freddie en haar ouders, ging naar Downe House in Berkshire waar ze op haar dertiende werd geschorst omdat ze sigaretten naar binnen had gesmokkeld. Naar eigen zeggen niet om ze zelf te roken, maar om ze te verkopen. Haar moeder probeerde dit naar verluidt nog te verkopen als ‘gevoel voor ondernemerschap’, maar ze werd toch een week van school gestuurd. Die gebruikten Gabriella en haar moeder om eens lekker bij te kletsen: het was voor he vooral ‘een extra vakantie’ (#levensgenieters).

2 Ze heeft een gezond ego

© Tim Graham / Getty Images © Tim Graham / Getty Images

Net als haar broer Frederick (links), die het goed deed in Oxford, kan Gabriella uitstekend leren. Ze haalde een Bachelor of Arts degree in Comparative Literature and Hispanic Studies aan Brown University, een prestigieuze Amerikaanse universiteit. Later haalde ze ook nog een masters in filosofie in sociale antropologie in Oxford. Dit leidde ertoe dat haar moeder, de onverbeterlijke prinses Michael, onmiddellijk over haar opschepte: “Mijn kinderen zijn het slimst van de hele royal clan.” Ella, zoals intimi haar noemen, stond er naast en rolde niet eens met haar ogen, omdat ze het blijkbaar roerend eens was met haar moeder.

3 Ze is heel, héél fijnzinnig

© Hello © Hello

Op Brown maakte Gabriella zich intens impopulair met een snijdend essay over het aanstootgevende gedrag van haar medestudenten. Die maakten zich volgens haar schuldig aan “alcoholmisbruik, druggebruik, seksuele uitspattingen en ‘all-round bad behaviour’.” Wat volgens haar geen normaal studentenleven was, maar het toppunt van vulgair. Het werd er niet beter op toen ze Amerikaans eten omschreef als ‘walgelijk en grotesk’. Overigens loopt ze ook niet weg met Londen, waar ze de gastronomie omschrijft als “flets en bestaand uit warm bier, grijze curry’s en niet te identificeren soep.”

4 Ze date Captain Condom

© Hello © Hello

Toen Gabriella als aspirerend journalist stage liep bij Vanity Fair leerde ze Aatish Taseer kennen. Deze knappe jongeman ging door het leven als Capitain Condom, omdat hij gekleed in een maillot en cape safe seks promootte op Amherst College waar hij Engels en Frans studeerde. Gabriella en Aatish waren twee jaar lang het gouden stel van de Londense society. In 2006 liep de relatie stuk toen Aatish terugkeerde naar India en Ella besloot in Engeland te blijven. Tegenwoordig scharrelt ze met Thomas Kingston, managing director of Voltan Capital en een vriend van Pippa Middleton.

5 Ze staat op het podium

© Hello © Hello

Prinses Michael mag graag over zichzelf zeggen dat ze ‘een loepzuivere stem’ heeft waarmee ze ‘in bad jazz zingt als een professional’. Dochter Ella stond ooit op het podium in de Polish Hearth Club in Kensington waar ze reggae zong met een Jamaicaanse band. Maar wel chic, dus. Want ze huivert van vulgariteiten.

6 Ze houdt van freebies

Gabriella Windsor 5
Als freelance journalist schrijft Ella (hier met Thomas) voor onder andere The Spectator, The Daily Mail en The Mail on Sunday. Daarnaast schnabbelt ze wat bij als ‘ambassadeur’ van Ralph Lauren, vooral omdat het tassen vol gratis kleding oplevert. Wat uiteraard helemaal niet vulgair is. En dat geldt uiteraard ook voor alle openingen, recepties en feestjes die ze afloopt voor de goody bag. En nu maar hopen dat Ralph aan haar denkt en een extra tasje opstuurt: ze is vandaag jarig. Congrats!

Laatste nieuws

Zie ook