5 modefilms die je gezien wilt hebben

Heb je je weekend nog niet helemaal volgepland? Mooi. Beau Monde selecteerde namelijk vijf modefilms die je gezien wilt ...

Lees ook

Heb je je weekend nog niet helemaal volgepland? Mooi. Beau Monde selecteerde namelijk vijf modefilms die je gezien wilt hebben. De volgende films kunnen we je van harte aanraden.

Houd je van mode en alles wat ermee te maken heeft? Dan vallen de volgende modefilms vast in de smaak.

1. The September Issue

In The September Issue krijg je een kijkje achter de schermen van de Amerikaanse Vogue en hoofdredacteur Anna Wintour. Ze is bezig met de voorbereidingen van het septembernummer, de belangrijkste editie van het jaar.

2. The Devil Wears Prada

Een meisje dat allesbehalve mode ademt krijgt het voor elkaar om assistent te worden van Miranda Priestly, de hoofdredacteur van een groot modeblad. De baan die ieder meisje wil hebben, is echter niet zo glamorous als het lijkt.

3. Coco avant Chanel

In de biografische dramafilm zien we het leven van Gabrielle Chanel. Ze begint als naaister in een winkel en breekt uiteindelijk door als één van de grootste modeontwerpers ooit.

4. Dior and I

Dior and I geeft je een kijkje in de wereld van modehuis Dior en dat van Raf Simons toen hij er voor het eerst als hoofdontwerper aan de slag ging. Hij had slechts 8 weken om een haute couture-collectie te ontwerpen én te maken.

5. Yves Saint Laurent

Tot slot: Yves Saint Laurent. De film neemt je mee terug in de tijd als Yves slechts 21 jaar oud is en begint bij Dior. Hij ontmoet dan ook de liefde van zijn leven slash zakenpartner Pierre Bergé. Het duurt niet lang voordat zij het modehuis Yves Saint Laurent oprichten.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook