Bewezen: shoppen is hartstikke gezond voor je

Je banksaldo en je partner denken er misschien anders over, maar volgens de wetenschap is shoppen hartstikke gezond...

Lees ook

Je banksaldo en je partner denken er misschien anders over, maar volgens de wetenschap is shoppen hartstikke gezond voor je. Eindelijk is er een énorm goed excuus om je creditcard te pakken en richting het centrum te gaan voor een flinke shopsessie. Laat dat geld maar rollen… 

Dit is het beste nieuws dat je vandaag gaat krijgen. Shoppen, beter bekend als de favoriete bezigheid van vrouwen, blijkt heel gezond voor je te zijn. Althans, als je de webshops laat voor wat ze zijn en ouderwets naar de stad gaat. Uit onderzoek blijkt dat winkelen niet alleen goed is voor je humeur, maar bovendien een echte workout is.

Een Britse studie wijst uit dat je tijdens een gemiddelde shopsessie 1572 calorieën verbrandt. Dat staat gelijk aan drie Big Macs, zestien glazen champagne of drie repen chocolade. Let wel: dit betreft een flinke shopsessie, als je inkopen doet voor Kerstmis en Sinterklaas bijvoorbeeld.

Maar geen zorgen, een ander onderzoek ondersteunt het goede nieuws. Een uur winkelen is namelijk ook al hartstikke gezond. Een uurtje shoppen staat gelijk aan een halfuur hardlopen. Het is pure cardio om al die tassen te sjouwen. Bovendien is winkelen beter voor je knieën dan hardlopen.

Dus, heb je geen zin om te sporten? Ga gewoon winkelen!

Meer lezen?

Laatste nieuws

Zie ook