Spannend: royals met een derde oog

Normaal gesproken mag je royals niet zomaar aanraken, maar in India en omstreken gaat alle etiquette overboord en ontkom...

Lees ook

Normaal gesproken mag je royals niet zomaar aanraken, maar in India en omstreken gaat alle etiquette overboord en ontkomt geen gekroond hoofd aan een derde oog, ook bekend als bindi.

Ook hertogin Kate diende als canvas, tijdens een schilderklasje met straatkinderen in New Delhi en de bindi was volmaakt gestyled bij haar jurk. Een bindi is een stip op het voorhoofd, een traditionele decoratie die wordt gebruikt door hindoes. Bindi betekent ‘druppel’ of ‘stip’ in het Hindi. De decoratie wordt gedragen omdat een bindi zou beschermen.

Mette-Marit thuis in India

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

De stip symboliseert eveneens het spirituele derde oog. Dat zagen kroonprinses Mette-Marit en kroonprins Haakon overduidelijk wel zitten, tijdens hun bezoek aan Chummu in 2006. Mette Marit-Marit komt overigens wel vaker in India. In 2012 was ze er nog privé om voor een pasgeboren tweeling te zorgen. De kindjes, ter wereld gebracht door een draagmoeder, waren van een bevriend homopaar. De mannen konden aanvankelijk echter geen visum krijgen om de baby’s op te zoeken. Daarom reisde Mette-Marit op eigen kosten naar India om zich over de tweeling te ontfermen, tot de vaders zelf konden komen. Lief!

Leuke match met rood haar

Prins Harry © Chris Jackson/Getty Images

Prins Harry was eerder dit jaar in Nepal waar hij zijn uiterste best deed om te verdwijnen tussen de locals. Zijn bindi was van hoge kwaliteit en schemerde nog altijd door toen hij alweer terug was in Londen. Hij was er dan ook zeer stevig ? opgedrukt, bij meerdere gelegenheden.

bindi harry

‘Handig, zo’n derde oog’

Bindi Charles en Camilla
Kroonprins Charles en hertogin Camilla werden gebindi’t tijdens hun bezoek aan India in 2012. Charles grapte dat hij een derde oog heel handig vond om zijn vrouw in de gaten te houden; Camilla neigt nogal eens naar afdwalen en ergens blijven hangen als ze samen op stap zijn. In een poging de iconische foto van prinses Diana bij de Taj Mahal te doen vergeten, poseerde het stel bij de Akshardam tempel die speciaal voor hen publiekvrij was gemaakt. Ze kregen ook nog een vriendschapsarmbandje van de dienstdoende swami, voor het betere Bollywood meets Hare Krishna-gevoel.

Het werkt niet altijd…

Bindi Diana Tim Graham GI
Prinses Diana hoefde er niet eens de grens voor over, zij kreeg haar bindi opgedrukt bij een bezoek aan de Shri Swaminarayan Mandir In Neasden te Londen in juni 1997. De beschermende werking liet in haar geval te wensen over: in augustus van dat jaar verongelukte ze in Parijs.

Laatste nieuws

Zie ook