Na 59 jaar huwelijk: vrouw van Tom Jones overleden

Na een huwelijk van 59 jaar is gisterochtend de vrouw van zanger en hartenbreker Sir Tom Jones overleden, na 'een kort m...

Lees ook

Na een huwelijk van 59 jaar is gisterochtend de vrouw van zanger en hartenbreker Sir Tom Jones overleden, na ‘een kort maar hevig gevecht tegen kanker’. Dat maakte de woordvoerder van de 75-jarige zanger vandaag bekend.

Lady Melinda Rose Woodward, beter bekend als Linda, overleed in het Cedars Sinai-ziekenhuis in Los Angeles, met haar man aan haar zijde. In een autobiografie die vorig jaar verscheen, onthulde Tom Jones dat zijn vrouw al twee keer eerder getroffen werd door kanker.

Het stel, dat elkaar ontmoette toen ze twaalf waren en trouwden toen ze beiden pas zestien waren, hebben een zoon: Mark (59), die nu werkt als Toms manager. Tom, die erom bekend staat dat hij geregeld vreemdging, vertelde eerder in een interview dat hij nooit meer zou kunnen zingen als Linda zou sterven. “Ze is het belangrijkste in mijn leven. Ze is de liefde van mijn leven en dat zal ze altijd blijven,” zo zei hij.

Tijdens zijn hele zangcarrière bleef Linda op de achtergrond – ze is nooit gesignaleerd bij zijn concerten – en bleef liever thuis in hun huis in Los Angeles terwijl hij de wereld over reisde. In een interview met de Sunday Times vorig jaar herfst, vertelde hij dat zijn vrouw “al sinds haar jeugd last heeft van depressies” en dat “haar vlam gedoofd is.”

Een vriend van de familie reageerde op het nieuws. “Tom was dol op Linda, wat de geruchten ook waren. Ze was de rots in zijn leven en hij is verloren zonder haar. Zijn carrière kende ups en downs,  maar dit raakt hem het hardst.”

Meer nieuws

Laatste nieuws

Zie ook