Royal poppen: hoe vind jij ze lijken?

Royal poppen zijn geliefde verzamelobjecten, maar om nu te zeggen dat meteen duidelijk is om welke prinses of koningin h...

Lees ook

Royal poppen zijn geliefde verzamelobjecten, maar om nu te zeggen dat meteen duidelijk is om welke prinses of koningin het gaat?

Amerikaanse firma’s als Franklin Mint zijn er altijd als de kippen bij om een prinses in porselein dan wel plastic uit te voeren. Zo zijn er tientallen poppen van prinses Diana en Letizia verschenen en ontkomt ook hertogin Kate niet aan een aantal keramiek– en Barbie-achtige uitvoeringen. Prins William is hier niet erg gelukt, zodat het hilarisch genoeg lijkt alsof Kate met zijn oom, prins Edward, trouwt. Heel erg, dus uiteraard willen we ze allemaal onmiddellijk hebben. Een bloemlezing in the good, the bad and the downright creepy.

De Queen op zonne-energie

waving queen doll

Om deze moeten we smakelijk lachen: een solar-powered Queen die met een subtiele polsbeweging even voordoet hoe je koninklijk wuift (‘Vanuit de pols, alsof je een lamp indraait,’ verklapte prinses Mary van Denemarken ooit). De onafscheidelijke handtas ontbreekt niet en gezien al het gewuif dat Hare Majesteit nog voor de boeg heeft ter ere van haar 90ste verjaardag zal ze zelf misschien ook wel eens verlangen naar een oplaadbare zonnecel. Next!

‘En u bent?’

© Franklin Mint © Franklin Mint

Geloof het of niet, deze pop van hertogin Kate, niet gehinderd door enige gelijkenis, was een bestseller in 2010. Met zo’n bol toetje zou ze in het echt geen extra vulling op de heupen nodig hebben gehad in haar trouwjapon. Next!

Oranje Pippa en Kate als bodybuilder

© Jezebel © Jezebel

Voor wie zich wil associëren met de vage zus die een luie royal trouwde, is er zelfs een Pippa Middleton pop. Toepasselijk oranje van de zelfbruiner, met oogverblindend wit gebleekte tanden. Herobuilder wilde nog $ 49,95 hebben voor dit meesterwerkje. Schaamteloos werd dezelfde pop ook als Kate verkocht, met een andere jurk aan. De DeLuxe Kate pop (midden) kostte $185, ook al ziet Kate eruit als een bodybuilder en de ‘handgemaakte replica van haar trouwjurk’ als een haastig gevouwen tissue. On the bright side: die mouwen bedekken wel haar doodenge armen. Next!

Prinses Diana heeft een Bad Hair Day

Royal dolls Diana
Woorden schieten tekort om het haar van prinses Diana hier te omschrijven. Het lijkt nog het meest op een overdosis droogshampoo en de schat zou niet dood gezien willen worden met een boeket dat niet paste bij haar kleding. De outfit klopt overigens wel: ze had dit eenmalig aan in 1991, toen ze al héél depri was over haar huwelijk met Charles.

Fergie en de kansloze pop

© CNN © CNN

Ook Sarah, hertogin van York, moest eraan geloven tijdens haar huwelijk met prins Andrew. Deze pop werd aangeprezen als ‘een goed gelijkende replica van de nieuwe sprookjesprinses’, al waren er ook mensen die er een absolute Chucky-factor aan toedichtten. Afgezien van het rode haar zien we de gelijkenis niet zo en met dat sprookje viel het achteraf ook best wel mee. Net als Fergie zelf werd het dan ook geen bestseller…

Oranje poppenkast

© M. Luf © M. Luf

We hebben geen idee wie deze schatten moeten voorstellen. Het ís dat er een plaatje van Máxima en Willem Alexander opstaat, maar verder tasten we in het duister. De man lijkt ons een buitenechtelijke broer van Ken die zijn goudgalon eens moet kammen. En de vrouw heel vaag Sharon Stone in haar jonge jaren, maar dan met engelenhaar. Met La Zorreguieta heeft ze in ieder geval niets te maken, #Oranjebitter.

Laatste nieuws

Zie ook