Het geheim van België: prinses Elisabetta is zwanger!

Heel knap: als prinses acht maanden lang je zwangerschap geheim houden. Het lukte prinses Elisabetta (28), de echtgenote...

Lees ook

Heel knap: als prinses acht maanden lang je zwangerschap geheim houden. Het lukte prinses Elisabetta (28), de echtgenote van prins Amedeo (30) van België. En ze is volgende maand al uitgerekend!

De baby wordt het eerste kleinkind van prinses Astrid, de zus van koning Filip van België. Koning Albert en koningin Paola worden daarmee voor het eerst overgrootouders. Amedeo en Elisabetta verhuisden na hun huwelijk in 2014 van New York naar Brussel, waar hij een baan als consultant vond en zij stage liep bij het Europees Parlement. Het stel heeft niets met de society-scene en blijft het liefst buiten zicht van de camera’s. Zo is het gelukt de gezinsuitbreiding zo lang geheim te houden.

Amedeo grossiert in titels

© Mark Renders / Getty Images © Mark Renders / Getty Images

Amedeo, de oudste zoon van prinses Astrid, is zesde in lijn van troonopvolging in België, maar ook via zijn vaders kant rijkelijk gezegend met titels. Zo is hij niet alleen prins van België, maar ook aartshertog van Oostenrijk, als zoon van aartshertog Lorenz van Oostenrijk-Este en prinses Astrid. Daarmee behoort hij tot het huis van Habsburg. Hij zal te zijner tijd zijn vader opvolgen als hoofd van de tak Oostenrijk-Este en als titulair hertog van Modena. Op deze foto uit 2012 zit hij links, naast zijn moeder prinses Astrid, zusje Maria Laetitia, vader prins Lorenz en broer prins Joachim van België.

Zo’n naam verdient een titel

© Belgische monarchie © Belgische monarchie

Amedeo doorliep het vertrouwde royalty-en-testosteron-traject van het leger en studeerde daarna economie. Sinds 2014 werkt hij als consultant bij McKinsey & Company in Brussel. In 2014 verloofde hij zich met Elisabetta ‘Lili’ Maria Rosboch von Wolkenstein wier naam op zich al een sprookje is en uitstekend combineert met prinses ervoor. En ze heeft als ook nog eens een beetje blauw bloed, als dochter van Ettore Rosboch von Wolkenstein en Lilia gravin de Smecchia. Lili studeerde economische en sociale Wetenschappen en literatuur en film, ze schrijft over de kunstwereld.

Discreetste Stel Ooit

© Elisabetta A. Villa / Getty Images © Elisabetta A. Villa / Getty Images

Het stel leerde elkaar kennen tijdens hun studie in Londen, toen Amedeo’s zus Maria Laura hem voorstelde aan haar goede vriendin Lili. Later woonden ze samen in New York, waar ze ook allebei werkten. Ook toen waren Amedeo en Lili al erg goed in verstoppertje spelen. Pas bij hun verloving bleek dat ze elkaar al zeven jaar te kennen. Al die tijd tijdens zoenden ze stealth, pas in november 2013 werd Lili aan de zijde van Amedeo gespot tijdens een gala-avond. Zelfs prins Lorenz – vader van Amedeo – was zelf niet meteen op de hoogte van de relatie. “Ze zijn erg lang discreet geweest. Ik was een van de laatste mensen die het wist”, bekende hij na het huwelijk van zijn zoon.

Ze zijn erg lang discreet geweest. Ik was een van de laatste mensen die het wist.

Geheime liefdesbaby

Amedeo Elisabetta met Astrid Met de surprise-baby zetten ze een spannende traditie voort, want ook de bruiloft kwam redelijk uit de lucht vallen. Amedeo en Lili trouwden op 5 juli 2014 in Rome. Het huwelijk werd voltrokken in de Basilica di Santa Maria in Trastevere, een van de oudste kerken van de Italiaanse hoofdstad. Het kind van prins Amedeo zal een klein Habsburgertje worden, maar wordt ook zevende in lijn voor de Belgische troon, ná kroonprinses Elisabeth (1), prins Gabriël (2), prins Emmanuel (3), prinses Eléonore (4), oma Astrid (5, hier links) en papa Amedeo (6).

Laatste nieuws

Zie ook