5 tips om mascara aan te brengen als een pro

Als er maar één beautyproduct is dat je de rest van je leven mag gebruiken, is de kans groot dat veel vrouwen die vraag...

Lees ook

Als er maar één beautyproduct is dat je de rest van je leven mag gebruiken, is de kans groot dat veel vrouwen die vraag beantwoorden met ‘mascara’. Maar hoe breng je dit product eigenlijk het beste aan? Vijf tips van de pro’s.

1. Krul je wimpers

Om het meeste uit je wimpers én je mascara te halen is het aan te raden om eerst even je wimpers te krullen voordat je begint. Door een wimperkruller te gebruiken krijg je namelijk nog meer lengte en volume. Vaak werkt een mascara namelijk nog beter als je wimpers gekruld zijn. Een goed begin is het halve werk, zeg maar.

2. Buig je mascaraborstel

Niets zo vervelend als je mascara per ongeluk vlekt op je huid omdat je er niet zo goed mee kunt manoeuvreren. Tip: buig de mascaraborstel – bij de aanzet van de borstel – in een hoek van maximaal 90 graden. Op die manier komt de borstel makkelijker bij je wimpers en is de kans op vlekjes kleiner.

3. Beweeg de mascaraborstel van links naar rechts

Oké, tijd om mascara aan te brengen. Begin door de mascaraborstel tegen de wimperaanzet te drukken. Vervolgens hoef je alleen maar de borstel naar links en rechts (en weer terug) te bewegen om volume te creëren. Beweeg op die manier naar boven om alle wimpers van een laag mascara te voorzien.

4. Vergeet de bovenkant van de wimpers niet

Houd je van optisch dikke wimpers? Vergeet dan niet om de bovenkant van je wimpers aan te zetten met mascara. Dat doe je door naar beneden te kijken en de borstel op je wimpers te drukken. Beweeg van de wimperaanzet naar de wimperpunt et voilà: je wimpers zijn een stuk voller en zichtbaarder.

5. Ga voor waterproof

De truc om je wimpers de hele dag gekruld te houden is om waterproof mascara te gebruiken. De formule van een waterproof mascara houdt je wimpers namelijk beter in model dan de gewone variant. Zie het als haarlak voor je wimpers!

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook