Jarige prinses Ariane (9) is een ondeugend type

Niets zo vermakelijk bij fotomomenten als op prinses Ariane letten, want ze is een ondeugend type dat heerlijk kan giech...

Niets zo vermakelijk bij fotomomenten als op prinses Ariane letten, want ze is een ondeugend type dat heerlijk kan giechelen. Al heeft ze ook patent op de blik die zegt: ‘Ik doe dit voor jullie, maar ik vind dit echt ontzettend raar’.

Dat twee grotere zussen haar de baas zijn, lijkt haar helemaal niets te doen. Ariane straalt op een of andere manier meer ondeugendheid uit dan de andere twee bij elkaar. Ze wordt als jongste niet gehinderd door het toekomstperspectief van haar oudste zus Amalia. Daarnaast lijkt ze wat minder verlegen dan prinses Alexia. Kortom, een oogappeltje van Oranje waar we vast nog veel plezier aan gaan beleven.

Ariane is zorgvuldig vernoemd

© Remko de Waal / RVD © Remko de Waal / RVD

Ariane, prinses der Nederlanden en prinses van Oranje-Nassau (hier rechts), is het derde kind van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en derde in de lijn van troonopvolging. Over de namen van A.W.M.I. van Oranje is goed nagedacht. Ariane vonden haar ouders een leuke naam en was helemaal in stijl met haar zussen, kroonprinses Amalia en Alexia, wat het vermakelijke A3 oplevert. Daarnaast is ze vernoemd naar haar legendarische overgrootmoeder Wilhelmina aan haar vaders kant (‘Soldaat van Oranje’, anyone?). Máxima is naar haar moeder en overgrootmoeder aan moeders kant. Inés naar Máxima’s jongste zus. 

Dynamisch duo: Ariane en Fredje

© Jeroen van der Meyde / RVD © Jeroen van der Meyde / RVD

Prinses Ariane woont samen met haar ouders en Amalia en Alexia in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar en bezoekt daar de Openbare Bloemcampschool. In haar vrije tijd doet ze volgens de RVD aan ‘hockey, tekenen, pianospelen en paardrijden’. Bijvoorbeeld op Fredje, die hier links al net zo veelbelovend stout kijkt als Ariane, #goudencombinatie.

Van de partij op Koningsdag

© Netherlands Royal Pool / Getty Images © Netherlands Royal Pool / Getty Images

Net als vorig jaar zal Ariane samen met haar grote zus Amalia aanwezig zijn bij sommige onderdelen van Koningsdag op 27 april in Zwolle. Of ook Alexia van de partij is, is nog onzeker, want die herstelt nog van de beenbreuk die ze in Lech opliep. ‘Ze gaat elke dag een stapje vooruit’, zei Máxima tijdens het persgesprek na het staatsbezoek aan Frankrijk over haar middelste dochter. Alexia gaat af en toe naar school, krijgt huiswerkopdrachten, doet haar oefeningen en lijkt goed te herstellen. Volgens haar moeder ‘gaat het allemaal goed komen’, maar misschien dat een dag staan en lopen in Zwolle nog net even teveel is. In dat geval zal Ariane vast met verve de honneurs waarnemen. En kunnen we niet wachten op blikken zoals deze.

Laatste nieuws