Hoogzwangere Sofia van Zweden verhuist naar Paleis

Om beveiligingsredenen is hoogzwangere prinses Sofia van Zweden met haar man prins Carl Philip verhuisd naar het koninkl...

Lees ook

Om beveiligingsredenen is hoogzwangere prinses Sofia van Zweden met haar man prins Carl Philip verhuisd naar het koninklijk paleis in Stockholm.

Carl Philip en Sofia hebben volgens Expressen het ‘Sjopaviljongen’ betrokken, een paviljoen dat op een paar honderd meter van het paleis staat. Dit was jarenlang de woning van kroonprinses Victoria, voor die in 2010 met haar gezin naar het Haga Paleis vertrok. Reden voor de verhuizing zou zijn dat de beveiliging daar makkelijker te regelen is. Of daar een specifieke reden voor is, wil hofwoordvoerster Margaret Thorgren niet zeggen.

Hier groeit straks de baby op

© Kungehuset.se © Kungehuset.se

Het stel woont sinds 2011 in een appartement op het eiland Djurgarden, maar heeft nog geen definitieve residentie. Paleis Rosendal is blijkbaar afgevallen, het plan is om minimaal een jaar op het paleisterrein te blijven wonen. In de tussentijd kan dan hun droomhuis worden gerenoveerd. Carl Philip en Sofia zijn verliefd op Villa Solbacken, het oude huis van prinses Lilian en prins Bertil, dat Carl Philip heeft geërfd. De villa is echter zo vervallen (en zit nog zo vol asbest) dat er een renovatie van jaren voor nodig is.

Het is nu aftellen naar de baby

Sofia verhuizing 2
Ga er gerust van uit dat Sofia geen verhuisdoos hoefde in te pakken. Alles is geruisloos van het eiland naar het paleisterrein gebracht en het paviljoen is voor haar ingericht terwijl zij een beetje tussen het helpende hofpersoneel doorscharrelde . De prinses heeft lang doorgewerkt en is nog maar net met zwangerschapsverlof, Carl en Sofia verwachten hun eerste kindje een dezer dagen. Ze zegt het “heel opwindend en heel spannend” te vinden. Maar was gisteren ? nog gewoon met een vriendin op stap – watch this space!

Sofia verhuizing

Laatste nieuws

Zie ook