Goed nieuws: een glas rode wijn staat gelijk aan één uur sporten

Je kunt natuurlijk sporten voor een strak figuur, maar je kunt ook gewoon een fles rode wijn opentrekken. Onderzoek...

Je kunt natuurlijk sporten voor een strak figuur, maar je kunt ook gewoon een fles rode wijn opentrekken. Onderzoek heeft uitgewezen dat een glas rode wijn gelijk staat aan een uur zweten in de sportschool. Zeg dat lesje bodypump maar af, drink vanavond een glas rode wijn… 

Dit is nieuws waar we blij van worden. Een glas rode wijn blijkt niet alleen heerlijk te zijn, het heeft ook hartstikke veel voordelen voor je gezondheid. Dat hebben we allemaal te danken aan het stofje resveratrol dat in de drank zit. Volgens onderzoekers van de universiteit van Alberta heeft resveratrol een soortgelijke werking op je lichaam als sporten.

Het zit namelijk zo: resveratrol maakt je spieren sterker, zorgt voor een betere hartfunctie en verbetert je fysieke prestaties. Ook heeft het stofje een gunstige werking op je stofwisseling. En daar houden de voordelen niet op, resveratrol helpt volgens de onderzoekers ook hartaandoeningen en kanker te voorkomen.

Voor je te enthousiast aan de rode wijn gaat, moeten we erbij vermelden dat het onderzoek niet op mensen is getest maar op ratten. Volgens de onderzoekers is het effect op mensen echter hetzelfde. En let wel: het gaat om een glás rode wijn, niet om een hele fles.

Lees ook: Nog meer goed nieuws voor liefhebbers van wijn

Laatste nieuws