Te koop (voor royals en rijkaards): de kostbare bling van prinses Gabriele

Op 18 mei gaat een schitterende collectie juwelen van prinses Gabriele zu Leiningen onder de hamer bij Christie's in Gen...

Lees ook

Op 18 mei gaat een schitterende collectie juwelen van prinses Gabriele zu Leiningen onder de hamer bij Christie’s in Genève. Bij welke royals komen deze topstukken straks terecht?

Hare Doorluchtige Hoogheid Gabriele verzamelde tijdens haar huwelijk met Aga Khan IV een indrukwekkende collectie flonkers, waarvan ze nu 46 stukken laat veilen. Dit is slechts een klein deel van haar verzameling, het gaat om sieraden die ze niet of nauwelijks gebruikt. Verwacht wordt dat de veiling meer dan 15 miljoen dollar zal opleveren.

Persepolis collier van Cartier

© Christies.com © Christies.com

Cartier ketting van smaragden en diamanten met een grote hanger van smaragd die meer dan 39 karaat is. Er hoort een paar oorbellen bij, de combinatie moet tussen de 2,5 en 3,5 miljoen dollar opbrengen. Gabriele draagt het stuk hier ? naar een operagala.

© Franziska Krug / Getty Images © Franziska Krug / Getty Images

Diamonds & pearls

© Court Jeweller / Christies.com © Court Jeweller / Christies.com

Vijf rijen natuurparels met daartussen diamanten als ‘bead spacers’.

Klassiek design

© Court Jeweller / Christies.com © Court Jeweller / Christies.com

Deze set geëmailleerde armbanden met edelstenen in Byzantijnse stijl is gemaakt door Jean Schlumberger, beroemd voor zijn werk voor Tiffany’s.

Erfstuk in de uitverkoop

© Court Jeweller / Christies.com © Court Jeweller / Christies.com

Deze ketting van diamanten en parels is een van de topstukken, gemaakt door Van Cleef & Arpels. Het was ooit van Begum Om Habibeh Aga Khan, de Franse, vierde vrouw van Aga Khan III. Maar het stond prinses Gabriele ook ?schitterend.

prinses Gabriele © Michel Dufour / Getty Images

Robijnen in mystery setting

Gabriele van cleef and arpels 2

Nog een Van Cleef & Arpels, uitgevoerd in diamanten en robijnen in de beroemde ‘mystery setting’ waarbij de montage onzichtbaar is.

Ice, ice baby

© The Royal Order of Sartorial Splendour © The Royal Order of Sartorial Splendour

Dit is de beroemde Pohldiamant, van meer dan 36 karaat, die momenteel in een ring zit. Gabriele kocht hem in 1998 bij Cartier. Verwacht wordt dat een paar stukken via een tussenpersoon zullen worden gekocht door royals. Zowel koningin Letizia en koningin Máxima als kroonprinses Mary komen op deze manier aan nieuwe juwelen, al gebruiken ze soms ook alleen de stenen om nieuwe beeldige bling mee te laten maken.

In de stijl van prinses Gabriela zu Leiningen

Laatste nieuws

Zie ook