Smullen: de 5 grootste schandalen rond ‘Lord Louche’

Arme Frederick Windsor, hij komt nooit meer van zijn bijnaam Lord Louche af. En dat maakt hem uiteraard des te leuker. T...

Lees ook

Arme Frederick Windsor, hij komt nooit meer van zijn bijnaam Lord Louche af. En dat maakt hem uiteraard des te leuker. Ter ere van zijn verjaardag: zijn grootste schandalen uitgelicht.

Frederik (37) is de zoon van prins Michael van Kent en zijn illustere vrouw, prinses Pushy. Lange tijd was hij de golden boy van de Windsors: knap, werelds en geestig. En trouw volgde hij het familietraject – Whetherby, Sunningdale, Eton – tot hij als twintiger al zijn kansen op een prominente rol in de koninklijke familie wegsnoof in het Londense nachtleven. Deze capriolen leverden hem de bijnaam Lord Louche op.

‘Ik snoof drugs op een feestje’

© Tim Graham / Getty Images © Tim Graham / Getty Images

In 2003 kwam Frederick, destijds student rechten, in opspraak omdat hij verkreukeld en onder invloed van feestjes kwam. Reden: “Hij snoof cocaïne van een glossy tijdschrift”, aldus ooggetuigen. Als gevolg van de rel bekoelden de contacten met Buckingham Palace en mocht hij een tijdje niet omgaan met prins William, destijds 17. Frederick reageerde overigens chic op de rel: “Ik geef toe dat het waar is,” zei hij. “Het is erg moeilijk om niet bij dit soort dingen betrokken te raken als je je in deze kringen beweegt, maar ik geef hier niemand behalve mezelf de schuld van. Laat het een les voor anderen zijn.” Op deze foto staat hij nog redelijk onschuldig (hoewel, die blik…) tussen zijn ‘vrinden’ van Eton, in 1994.

Hij werkte als model

Lord Louche Burberry
Fred heeft zijn looks mee, op een Victoriaans-sexy manier. Dat trok de aandacht, zodat hij werkte als model voor onder andere Burberry en designer Tomasz Starzewski. Zijn moeder, prinses Michael vond het enig dat hij zich uitleefde met eyeliner. De koninklijke familie zweeg nadrukkelijk: dat hij zijn eigen geld verdiende was prijzenswaardig, maar was er nu geen chiquere manier?

Drugs, een lakei en orale seks

© Stan Fleming © Stan Fleming

In 2007 werd onder andere Lord Fred’s naam genoemd in een chantageschandaal rond de Windsors. Kort samengevat: er zou een filmpje zijn van een lakei die orale seks heeft met een ‘niet al te vooraanstaand lid van de koninklijke familie in een flat vlakbij Buckingham Palace’. Op de beelden zou ook te zien zijn hoe de lakei coke snoof ‘gesneden met een creditcard van Harrods’. De filmpjes werden aangeboden voor 50.000 pond, de afpersers zijn gearresteerd en het schandaal verdampte vervolgens onmiddellijk. Puntje voor Fred, lijkt ons.

Hij trouwde een actreutel

© Getty Images © Getty Images

In 2008 leerde hij actrice Sophie Winkleman kennen, die voor een rol wel eens topless in beeld verscheen. De Queen schijnt wel even ontzet naar haar parels te hebben gegrepen toen ze dit vernam, maar gaf toch toestemming voor het huwelijk, zodat hij momenteel 46ste in de lijn der troonopvolging is. Frederick en Sophie hebben samen twee kinderen, dochters Maud (2) en Isabella (3 maanden) en lijken samen heel gelukkig.

Hij werkt voor een bank

© Nguyen / LFI © Nguyen / LFI

Hoewel Frederick van verkleedfeestjes houdt, werkt hij al negen jaar als bloedsaaie analist voor private bank JP Morgan waar hij klanten adviseert over investeringen en hun aandelenportfolio. De bank kwam gedurende de kredietcrisis meerdere malen negatief in het nieuws. Uitgerekend op het Londense kantoor verdween voor 6 miljard dollar aan derivaten (schimmige financiële producten). En de Amerikaanse tak was mede verantwoordelijk voor het Madoff schandaal, wat de bank 1,7 miljard dollar kostte. Hoewel Lord Fred hier niets mee te maken had, werd hij er toch een beetje op aangekeken, vooral door familieleden die er geld hadden gestald. Alles in aanmerking nemend, kunnen we stellen dat Lord Louche op zijn 37ste volledig salonfähig is geworden. Mogen we dat een béétje jammer vinden?

Laatste nieuws

Zie ook