Genieten: de 5 mooiste trouwfoto’s van Kate en William

Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat Kate en William in het huwelijk traden, dus even genieten van hun mooiste trou...

Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat Kate en William in het huwelijk traden, dus even genieten van hun mooiste trouwfoto’s én het verhaal erachter.

Het was een zonovergoten dag, 29 april 2011. Heel Londen liep uit, in Engeland werden meer dan 5000 straatfeesten gegeven en alleen op YouTube genoten al 72 miljoen per livestream mee van alle ‘pump & circumstance’. En de bruid? Die straalde en likte eindeloos langs haar gortdroge lippen, wegens een overdosis antihistamine (Kate is allergisch voor paarden) en een middeltje tegen wagenziekte, beroepsmatig risico van royally reizen per koets.

De bruid moest wat dikker lijken

© Pascal le Segretain / Getty Images © Pascal le Segretain / Getty Images

Kate droeg Alexander McQueen, ontworpen door Sarah Burton. De traditionele japon was van satijn met daarover een kanten lijfje en had wat extra vulling om de heupen om de zeer ranke bruid niet te laten wegvallen in Westminster Abbey. Kate deed zelf haar make-up en koos haar eigen bloemen voor haar boeket: myrtus van een struik waarvan Windsor-bruiden al 170 jaar lang een takje in hun bruidsboeket dragen, lelietjes van dalen, hyacint en duizendschoon, ‘Sweet William’ in het Engels. Aaah.

Kate’s tiara zat vastgenaaid

William en Kate 5 jaar 1
Kate droeg op haar bruiloft voor het eerst een tiara. Het betrof de Scroll Tiara van Cartier uit 1936, die de Queen aan haar had geleend. Een lief gebaar, want Elizabeth II kreeg hem voor haar 18de verjaardag van haar moeder, die hem weer had gekregen van haar man en Elizabeths geliefde vader koning George VI. Het is een dierbaar familiestuk met grote symbolische betekenis. Om te voorkomen dat de tiara zou verschuiven, zoals prinses Diana bij haar huwelijk overkwam, werd het hoofdsieraad op een vlecht in Kate’s haar genaaid.

Dag met duizelingwekkende cijfers

De royal wedding werd in 180 landen uitgezonden. In Engeland viel de stroom bijna uit toen het stel in Buckingham Palace even uit beeld verdween, omdat de Britten toen massaal koffie en thee gingen zetten. William en Kate dronken later zelf ook een kopje, vergezeld van 10.000 canapés voor hun gasten, chocoladebiscuit-taart (Williams favoriet) gemaakt van 1700 koekjes en 17 kilo chocolade en 900 gesuikerde bloemen op de bruidstaart die bestond uit acht lagen gemaakt van 17 fruittaarten.

Pippa maakte de belofte niet waar

Favorite photo of her, EVER! #pippamiddleton

Een foto die is geplaatst door Pippa Middleton (@pippamidleton) op

Het pronte achterwerk van Pippa Middleton, de zus van Kate, had binnen 10 minuten haar eigen Twitteraccount. Pippa was in één keer wereldberoemd, werd door velen gezien als net even wat spannender dan haar zus en leek een veelbelovende carrière als socialite tegemoet te kunnen zien. Helaas pakte het anders uit: haar partyboek flopte, haar columns voor Vanity Fair bleken al even nietszeggend en haar relatie met keurige Nico Jackson liep stuk. Er is echter hoop: Pippa’s nieuwe vlam is steenrijke en bloedambitieuze hedgefund manager James Matthews.

Bruidsmeisje dol op Bambi

© Rose Astor / Instagram © Rose Astor / Instagram

Op de eerste foto zie je rechts Margarita Armstrong-Jones, een nichtje van William en links Grace van Cutsum, dochter van zijn beste vriend Hugh. Grace was drie tijdens het huwelijk en stal de show door woedend haar oren te bedekken tijdens de kus van Kate en William. Reden was de herrie van de straaljagers van de Royal Air Force die als eerbetoon overvlogen. Kleine Grace is inmiddels acht en niet bang uitgevallen. Op de foto heeft ze het hart van een hert in handen na een jacht in Wychwood Forest. Haar moeder Rose Astor zette de foto op Instagram, met als bijschrift “Sunday mornings at the Van Cutsems #blood #guts #deerhearts #countrybumpkins”. Brrr.

Laatste nieuws